Peter Dóža Rôzne

SERIÁL: Koniec sveta číslo 1. Vymeníme si polohu s Austráliou?

Väčšina prorokov predpovedá na deň zimného slnovratu v roku 2012, spomínaný koniec sveta. Podobných informácií a dátumov tu už bolo nespočetne veľa. Lenže žiadne z nich neboli zatiaľ natoľko vierohodné a dôkazmi preukázateľné ako práve dátum 21.12.2012. Čo tak koniec prepólovaním Zeme ?

Ilustračný obrázok k článku SERIÁL: Koniec sveta číslo 1. Vymeníme si polohu s Austráliou?
Foto: Peter Dóža

Pozrime sa teda spoločne , čo sa skutočne môže v tento deň stať. Nechceme vás nijak vystrašiť. Len vás „pripravíme“ na to ako by tento deň mohol prebiehať.

Podľa odborníkov, najpravdepodobnejší scenár je založený na apokalyptických udalostiach spôsobenými prepólovaním Zeme.

1. Čo to vlastne… ?

Hovorí sa že : Ide o dej pri ktorom sa zmení poloha magnetických pólov Zeme. Severný sa presunie na južný a južný na severný. Vedci zistili že* k prepólovaniu Zeme už došlo* a to pred asi 41 000 rokmi. Môže trvať niekoľko dní, alebo len zopár minúť či hodín. Všetky tieto zistenia boli zistené z lávových vzoriek, ktoré stuhli počas prepólovania. Dochádza k nemu, keď je intenzita magnetického poľa veľmi nízka alebo veľmi vysoká.

2. Aké sú dôkazy … ?

Už vyše 30 rokov klesá intenzita magnetického poľa. Presnejšie za posledných 34 rokov klesla o 1,7 percenta ročne, čo je niekoľko krát vyššia hodnota ako tá s ktorou vedci v minulosti rátali. Podľa výpočtov, práve* v roku 2012* naše magnetické pole nadobudne hodnotu pri ktorej by bolo prepólovanie možné. Ak by sa tento scenár naplnil, prežili by sme pomerne pomalý no istý koniec.

3. Ako to vlastne bude vyzerať… ?

Sever sa stane juhom, juh severom. Toto bude mať následky v každej jednej veci na našej Zemi. Od zvierat až po povrch. Zvieratá ako vtáky, korytnačky, mloky, včely či veľryby majú schopnosť orientovať sa pomocou sklonu a magnetického poľa Zeme. Zmena polí by spôsobila ich dezorientáciu a následné možné vyhynutie. Tento dej by spôsobil aj nefunkčnosť veľkej časti prístrojov ktoré zabezpečujú správny chod, v súčasnosti už neodmysliteľných systémov. Nastali by klimatické zmeny, keďže by sa teplota na všetkých miestach Zeme zmenila. A to najhoršie je, že by zmena magnetických polí spôsobila prelievanie oceánov a intenzívnu tektonickú a seizmickú činnosť.

4. Záver… ?

Nikto nevie s určitosťou* potvrdiť* ani vyvrátiť teórie ktoré sa šíria svetom. Existujú dôkazy, no existujú aj mnohé domnienky. Veľkú úlohu pri teóriách hrá, zhoda náhod, či okolností. Človek má potrebu dávať si do súvislostí, veci ktoré by si ináč nevšimol. Vytvára deje na základe toho že si spája fakty a udalosti až kým mu nevznikne nejaký príbeh. Je už otázkou budúcnosti, či sa tieto teórie naplnia (lenže v tom prípade to už asi nevyužijeme), alebo budú len ďalšou nevydarenou fámou, ktorá pomôže jedine marketingu a istým odvetviam. My si počkáme, čo vy ?

Čo myslíte aké ďalšie udalosti by práve takýto scenár sprevádzali a ako by sa veci zmenili, ak by sa nič nestalo ?

Ďalší možný scenár vám prinesieme už vo ŠTVRTOK, kde vám predostríme ďalšiu teóriu založenú na možnej kolízii našej planéty Zem a planéty Nibiru.

Prečítajte si aj Seriál: 21 dní a je tu KONIEC ?

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM