Lukáš Zavacký Rôzne

Košické školské jedálne v revolučnej zmene? Žiaci a rodičia zbystrite pozornosť, v hre sú aj ceny pre deti!

Košice sa tento rok stali Európskym mestom športu 2016 a v rámci kvalitného životného štýlu spojeného so športom sa chcú venovať aj zdravej strave.

Ilustračný obrázok k článku Košické školské jedálne v revolučnej zmene? Žiaci a rodičia zbystrite pozornosť, v hre sú aj ceny pre deti!
Zdroj: TASR

O čo vôbec ide ozrejmila hovorkyňa mesta, Linda Šnajdárová: „Vďaka projektu Aktualizácia Materiálno-spotrebných noriem na rok 2016 očami detí môžu žiaci od 1. februára dopĺňať receptúry školských jedální o zeleninové, bezmäsité a zemiakové pokrmy. Nové receptúry obohatia normy v oblasti stravovania, ktoré sa od roku 2011 každoročne aktualizujú.“

Túto vec si pochvaľuje aj primátor Košíc, Richard Raši, „Teší ma, že pri propagácii športu zapojíme naše deti aj do zaujímavého projektu, ktorý prispeje k zdravým stravovacím návykom, ktoré považujem za veľmi dôležité.“

Do projektu sa môžu zapojiť nielen detí z košických škôl, ale aj ich rodičia. Študenti však na rozdiel od nich môžu získať i zaujímavé ocenenia.

„Žiaci, ktorých najvhodnejšia a najlepšia receptúra bude zaradená do aktualizovaných noriem, budú odmenení na metodickom dni pri príležitosti Svetového dňa výživy,“ povedala Mária Kavečanská, vedúca oddelenia školstva košického magistrátu.

Pri posudzovaní receptov a ich zaradení do praxe sa bude prihliadať na to, aby školáci mali v strave menej tuku, soli, jednoduchých cukrov, ale viac vitamínu C, vlákniny či rastlinných bielkovín.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM