Jaroslav Dodok Udalosti

Kremnica žije tancom

Mestský mládežnícky parlament počas tohto roka zorganizoval niekoľko zaujímavých podujatí. Jedným z nich bol aj ,,Tanečný workshop“, ktorý prebiehal v mestskej telocvični.

Na akciu, ktorá sa uskutočnila 21. januára boli pozvaní tanečníci s Associallz Dance Crew (Žiar nad Hronom) a tanečníčky s tanečnej školy ELEMENT (Banská Bystrica). Na wokshope sa odtancovali rôzne Hip-Hopové tance, tenečníčky z Bystrice predviedli prvý tanečný štýl Locking. Ďalšie tance viedli názov ako Poppin, House Dance alebo Hip-Hop. Na workshope taktiež nechýbal ani Break Dance, v podaní tanečníkov zo Žiaru nad Hronom. V závere prebiehala vo veľom Zumba, ktorá trvala približne 2 hodiny. Niekoľko dní po workshope sme oslovili zúčastnených tanečníkov Borisa Mihálika (17), Mateja „BIOSA“ Škodu z tanečnej skupiny Associallz Dance Crew zo Žiaru nad Hronom , aby nám povedali o sebe viac.

**Mohli by ste sa nám predstaviť? **//// Boris: Sme z tanečnej skupiny Associallz Dance Crew. Pochádzame zo Žiaru nad Hronom, kde máme otvorenú aj tanečnú školu, ktorá je postavená na projekte ,,Hip-Hop na pravú mieru“.

Tancujete pre seba alebo sa zúčastňujete aj súťaží či nejakých vystúpení?//// Bios: Naša tanečná škola funguje už dva roky. Za tieto dva roky sme si pochodili už množstvo vystúpení, vyše sto. Takže máme pochodené už skoro celé Slovensko.

O čom je projekt Hip-Hop na pravú mieru?//// Boris: Tento projekt je o tom aby si ľudia nemysleli, že hiphopéri sú tí zlí čo drogujú, vykrádajú banky a pod. Chceme ukázať že my žijeme pre tanec, pre hudbu a nežijeme preto aby sme drogovali. Bios: Často vidíme pohľady ľudí, ktorý na nás pozerajú ako na feťákov na vandrákov alebo na niekoho kto si dá na hlavu šiltovku a robí po meste bodrel. Zámer tohto projektu je ukázať ľuďom, že aj my môžeme byť slušní, že sme tak isto ľudia ako sú oni.

Akým tanečným štýlom sa venuje vaša skupina?//// Boris: Ja zo svojou skupinou tancujeme Hip-hop, presnejšie Break Dance. Tancujeme trochu aj Poppin, tomu sa venujem hlavne ja.

Máte aj nejaké konkrétne plány do budúcna?//// Bios: Tak do budúcna plánujeme hodinové divadelné predstavenia, celovečerné koncerty. Ideme robiť jeden veľký videoklip, celoslovenský, ktorý pôjde na MTV do Musicone. Takže chystajú sa riadne super veci. Nezabudnite nás sledovať a hlavne podporiť.

Poďakovať by sme sa chceli ešte raz všetkým zúčastnením a takisto aj tanečníkom. Touto cestou by sme vás chceli pozvať na ďalšie akcie, ktoré uskutočňuje mestský mládežnícky parlament pre mladých ale aj starších.

Michaela Ertlová

Kremnica žije tancom
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM