JAB Šport Šport

Kurty sa stali jeho druhým domovom: Lukáš (18) zo Spišskej sa už po rokoch driny má čím pochváliť

Tenis hrá 14 rokov pritom má len čerstvých osemnásť. Reč je o úspešnom tenistovi a minuloročnom majstrovi Európy zo Spišskej Novej Vsi Lukášovi Kleinovi. Viac nám o svojom živote prezradil v rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku Kurty sa stali jeho druhým domovom: Lukáš (18) zo Spišskej sa už po rokoch driny má čím pochváliť
Zdroj: Lukáš Klein

O tom že naše mesto nemá núdzu o skvelých športovcov sme vás už presvedčili neraz. Lukáš Klein (18) zo Spišskej Novej Vsi je toho ďalším dôkazom. Študent oranžového gymnázia tenis hráva od svojich štyroch rokov kedy ho podľa jeho slov začal otec brávať so staršími súrodencami na tenisové kurty. Dôvod bol jasný. „Otec hrával tenis rekreačne a hráva ho doteraz ,“ prezradil Lukáš.

Jeho tréner je jeho vzorom

S tenisom začínal v Spišskej Novej Vsi. Od svojich 14 rokov trénoval v Tatranskej Lomnici a momentálne trénuje v Národnom Tenisovom Centre v Bratislave. Keďže trénuje v Bratislave na ako tretiak na gymnáziu má vytvorený individuálny študijný plán. Na budúci rok ho čaká maturita.

Lukáš hráva dvojhry aj štvorhry. Nás zaujímalo ako vyzerá jeho bežný deň. „Väčšinou vstávam okolo 7:30 začínam rozcvičkou v posilňovni, neskôr nasleduje tenisový tréning, pauza na obed a trocha oddychu. Poobede opäť tenisový tréning a posilňovanie,“ opísal svoj bežný deň gymnazista

Ako prezradil jeho vzorom je švajčiar Roger Federer, ale aj bývalý slovenský profesionálny tenista Karol Kučera, ktorý je zároveň aj Lukášovým trénerom. Za svoje najväčšie úspechy v svojej doterajšej kariére považuje mladý tenista víťazstvo na Majstrovstvách Európy družstiev do 18 rokov v lete 2015 a finále štvorhry na juniorskom Australian Open.

Najúspešnejší športovec

Za jeho skvelé výsledky ho ocenilo aj naše mesto a koncom februára sa Lukáš stal najúspešnejším športovcom mesta Spišská Nová Ves za rok 2015. Ako skromne podotkol bol to príjemný pocit. Čo je podľa neho na tenise najťažšie? „Určite najťažšie je prinútiť sa a každý deň odpracovať naplno. Ale pocity víťazstva potom stoja za to,“ priznal s tým, že zatiaľ má pri zápasoch okrem víťazstiev aj to šťastie, že ho zatiaľ obchádzajú zranenia.

Svoj voľný čas Lukáš využíva výlučne na oddych. Ako povedal najradšej sa odreaguje pri dobrom filme. Svoje letné prázdniny nestrávi tak ako bežný tínedžer. Cez leto ho čaká cestovanie po rôznych turnajoch. A aké sú jeho plány do budúcna? „Zmaturovať a hrať tenis. Pravdepodobne po skončení gymnázia nepôjdem hneď na vysokú školu,“ uzavrel Lukáš.

Môže vás zaujímať:

Nádejný tenista dobíja prvé priečky aj mimo Slovenska
4
Galéria
Zdroj: Lukáš Klein
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM