Jakub Forgács Udalosti

Kúsky, ktoré ľudia sledujú so zatajeným dychom: Pod Urpínom sa stretnú vyznávači parkouru z celej Európy VIDEO

Ak máte radi pohyb, zbystrite pozornosť! Už po piatykrát bude Banská Bystrica hostiť najväčšie medzinárodné stretnutie parkouristov na Slovensku. A veru, máte sa na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Kúsky, ktoré ľudia sledujú so zatajeným dychom: Pod Urpínom sa stretnú vyznávači parkouru z celej Európy VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Parkour je nesúťažná atletická disciplína, v ktorej ide o čo najefektívnejší presun z bodu A do bodu B, pričom človek využíva iba schopnosti vlastného tela. „Je to niečo, čo nás spája a motivovalo nás už po piatykrát zorganizovať najväčšie medzinárodné stretnutie vyznávačov parkouru na Slovensku,“ povedal Dávid Lupták, jeden z organizátorov akcie Parkour Meeting Banská Bystrica, ktorá sa uskutoční na zimnom štadióne v hale B a v parku pod Pamätníkom SNP od 2. do 5. júla 2015.

Čarom parkouru je podľa Dávida práve to, že naň nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie, a preto je veľmi dostupný. „Parkourové tréningy v Banskej Bystrici sú zadarmo pre každého a v tomto duchu pripravujeme aj naše podujatie. Samotní účastníci hradia iba nutné prevádzkové náklady a pre verejnosť je zadarmo úplne. Tento rok nám finančne pomohlo aj samotné mesto Banská Bystrica, vďaka čomu mohla výška registračného poplatku opäť klesnúť,“ vysvetlil. Ako dodal, ľudia ktorí sa na akciu nezaregistrujú, budú môcť tréning parkouristov sledovať, ale tiež si ho vyskúšať na vlastnej koži. Bude na to priestor vo vyhradených časoch, počas workshopov základov parkouru alebo rozcvičiek v parku pod Pamätníkom SNP.

Tento ročník sa mladým organizátorom podarilo do Banskej Bystrice opäť pritiahnuť aj známe mená zo svetovej parkourovej „scény“. „Po roku sa do nášho mesta opäť vráti Bogdan „Boki“ Cvetkovič (prezident Parkour Srbija, Srbsko), po dvoch rokoch znovu privítame aj Filippa Coena, (zakladateľ Sango Parkour, Taliansko), s ktorým príde aj Emanuele Snider (Sango Parkour, Taliansko),“ vymenoval Dávid hostí, ktorých pozvali, aby s nimi oslávili jubilejný ročník Meetingu a odovzdali svoje skúsenosti ostatným parkouristom.

Ak sa chcete tohto nevšedného podujatia zúčastniť ako parkouristi a užiť si ho naplno so všetkým, čo k tomu patrí, viac informácií k registrácii, ktorá trvá do konca mája, nájdete na oficiálnom webe podujatia Parkour Meeting Banská Bystrica alebo na facebookovej stránke. Pozrite si tiež plagát a videoupútavku, ktoré nájdete v našich galériách.

Tento projekt sa uskutočňuje vďaka podpore Komunitnej nadácie Zdravé mesto.

Foto: organizátori podujatia

V Bystrici sa chystá najväčšie stretnutie parkouristov
11
Galéria
V Bystrici sa chystá najväčšie stretnutie parkouristov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM