Jaroslav Dodok Festivaly

Letný festival Pohoda odhalil nové meno: Na trenčianskom letisku vystúpi speváčka Kate Nash

Najznámejší slovenský letný festival Bažant Pohoda odhalil ďalšie zvučné meno, ktoré sa predstaví na trenčianskom letisku. Po prvýkrát na Slovensku zaspieva anglická speváčka Kate Nash. Už dnes je známy takmer kompletný zoznam vystupujúcich, ktorí sa predvedú v Trenčíne od 11.-13. júla.

Ilustračný obrázok k článku Letný festival Pohoda odhalil nové meno: Na trenčianskom letisku vystúpi speváčka Kate Nash
Foto: Peter Dóža

Kate Nash to roztočí na letisku v Trenčíne

Mladú Londýnčanku za jej spev ocenili v roku 2008, keď si prebrala známu sošku Brit Award v kategórií najlepšia speváčka. Jej debutový album Made of Bricks sa vyšplhal až na vrchol UK Charts. Na najznámejšom slovenskom letnom festivale vystúpi Britka spolu so svojou dievčenskou kapelou. Fanúšikovia popu a Indie rock si prídu v Trenčíne určite na svoje, pretože speváčka má v repertoári množstvo príjemných a hravých pesničiek.

Okrem Britky pribudli aj ďalšie kapely

Väčšina z hudobného programu 17. ročníka festivalu je už známa. Fanúšikovia ska sa môžu tešiť na domáci Polemic, ktorý tento rok oslavuje už 25 rokov na domácej hudobnej scéne. Zaujímavým vystúpením bude aj francúzska ska skupina Babylom Circus. Tanečnú scénu posilní Naive New Beaters, zaujímavá je aj americká skupina Dengue Fever s kambodžskou speváčku Chhom Nimol, ktorá kombinuje psychedéliu s tradičným kambodžským rockom šesťdesiatych rokov, o zasnenú atmosféru sa určite postará mladík s menom Youth Lagoon, tajomne pôsobí zase švédsky elektronický projekt iamamiwhoami.

Bažant Pohoda odhaľuje stále nové mená vystupujúcich

Na trenčianskom letisku vystúpi Thom Yorke z Radiohead a Flea z Red Hot Chili Peppers so svojím projektom Atoms for Peace, Nick Cave privedie svojich The Bad Seeds, zahrajú aj The Smashing Pumpkins, Kaiser Chiefs, Bloc Party, Django Django alebo projekt Beak, za ktorým stojí Geoff Barrow zo skupiny Portishead.

Ťahákmi tanečnej scény budú zase Amon Tobin – Two Fingers, Justice, SBTRKT, Erol Alkan, ktorí predvedú svoje DJ sety, rovnako ako Diplo, ktorý okrem svojho setu vystúpi aj s projektom Major Lazer.

Nesmierne silné zastúpenie bude mať tento rok aj world music scéna na čele s legendárnym Orquesta Buena Vista Social Club s pôvodnými členmi Eliadesom Ochoaom a Omarou Portuondo, vystúpi aj jeden zo zakladateľov afrobeatu Tony Allen, kolumbijský projekt Ondatrópica a mnohí ďalší.

Okrem Bratislava Hot Serenaders zahrajú na festivale z domácej scény aj Ghymes, Vec, Para, Andrej Šeban Band, Kubo Ursiny a Provisorium, Zlokot, Tibor Holoda, Modré hory, Davová psychóza, Walter Schnitzelsson a Malalata. Zoznam vystupujúcich ešte stále nie je kompletný a každým dňom sa dopĺňa o nové zvučné mená.

Student24/Simona Ivančáková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM