Lucia Lauková Šport Šport

Majsterkou Slovenska aj napriek bolesti: Nitrianka Dominika Gajdošová zabojuje o titul aj na svetovej súťaži!

Veľkým úspechom sa môže pochváliť naša rodáčka Dominika Gajdošová. Aj napriek zraneniu sa jej podarilo uspieť a stať sa majsterkou Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Majsterkou Slovenska aj napriek bolesti: Nitrianka Dominika Gajdošová zabojuje o titul aj na svetovej súťaži!
Zdroj: Dominika Gajdošová

Dominika Gajdošová má za sebou už niekoľko úspechov medzi nimi aj titul majsterka Európy. Na konto si pripísala zlatú medailu z Majstrovstiev Slovenska v naturálnej kulturistike. „Súťaž sa konala v Kolárove. Oproti minulému roku, kedy som skončila na 3.mieste, som tento rok získala prvenstvo,“ prezradila Dominika Gajdošová.

Prekonala bolesť

Ako priznáva úspešná fitneska zisk titulu nebol jednoduchý a na ceste za ním musela Dominika zvládnuť viacero prekážok. „Titul majsterky Slovenska v bikini fitnes si veľmi vážim, pretože aj napriek zraneniu som do toho dala všetko a väčšinu tréningov mám odtrénovaných v bolestiach ale vyplatilo sa. Stálo ma to veľa driny, odriekania a najmä disciplíny, bez ktorej to v žiadnom vrcholovom športe nefunguje,“ priznala Dominika Gajdošová.

Majstrovstvá Európy

Úspech na Majstrovstvách Slovenska posunul Dominiku Gajdošovú na svetovú súťaž. „Nominovala som sa na MS sveta, ktoré sa konajú 11.júna v Maďarsku, takže moja príprava pokračuje ďalej a má jasný cieľ, uspieť na MS a bodovať,“ povedela Dominika Gajdošová. Odmenu si teda úspešná fitneska vo forme kalorickej bomby dovoliť ešte nemôže. „Po súťaži som si nemohla veľmi dovoliť a dopriať radikálne zmeny v strave, takže to bolo v nedeľu opatrnejšie. Som milovníčkou horkej čokolády a zdravých koláčikov, ktoré si sama pripravujem a nechýbali ani po tejto súťaži. Oddych a relax bez tréningu bol mojou najväčšou odmenou, strávila som príjemný víkend v spoločnosti mojich priateľov,“ uviedla Dominika Gajdošová.

Finančná náročnosť

Podobné súťaže sú nielen fyzicky ale aj finančne náročné.„Príprava na súťaž je celkovo veľmi finančne a časovo náročná, pretože sa jedná o dlhodobejšiu fázu o to viac. Jedlo a doplnky sú základ. Samozrejme pretekárka musí mať nielen formu ale musí byť aj krásne upravená. Musí tvoriť celok a žiariť. Vlasy, make-up, doplnky a najdôležitejšie vhodný výber farby a strihu plaviek. Plavky sa pohybujú v rôznych cenách, záleží od materiálu, zdobenia a výberu kameňov, v priemere od 80 až 600 eur,“ informovala nás Dominika Gajdošová.

Majsterkou Slovenska aj napriek bolesti: Nitrianka Dominika Gajdošová zabojuje o
3
Galéria
Zdroj: Dominika Gajdošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM