Kornel Kubík Rôzne

Manageria sa mení na Nexteriu: Mladým poradili, čo môžu urobiť pre lepšiu budúcnosť Slovenska

Kriticky myslieť zoči voči svetu, budovať si vlastný názor, vlastnú cestu a po nej ísť. To je rada spisovateľa Michala Hvoreckého pre študentov, ktorý sa zúčastnili besedy na tému Čo môže urobiť mladý človek pre zlepšenie budúcnosti na Slovensku?

Ilustračný obrázok k článku Manageria sa mení na Nexteriu: Mladým poradili, čo môžu urobiť pre lepšiu budúcnosť Slovenska
Zdroj: Dnes24.sk

Na pôde Fakulty manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave diskutoval manažér Google Slovensko Rasťo Kulich, spisovateľ Michal Hvorecký, či spoluzakladateľ OZ Nexteria Stanislav Boledovič.

Podľa Hvoreckého vzdelanie je cesta k lepšiemu Slovensku. „Treba ho budovať zospodu. S veľmi malými prostriedkami sa dajú dosiahnuť veľké veci,“ zdôraznil Hvorecký. Absolvent Harvardu Rasťo Kulich podotkol, že hoci má človek viacero vlastností zdedených, mnoho sa dá aj natrénovať a naučiť. „Pokiaľ ste ľudia, ktorí sa chcú v živote učiť a meniť veci k lepšiemu, tak Nexteria je práve jedným z najlepších miest, kde to môžete robiť, alebo kde s tým môžete začať. Je tu množstvo veľmi šikovných ľudí so skúsenosťami z praxe. Sú ochotní vám pomôcť vyhľadať príležitosti, pri ktorých môžete nájsť svoj vlastný príbeh,“ povedal Kulich.

Diskusia nadviazala na podujatia OZ Manageria, ktoré od roku 2008 zorganizovalo niekoľko ročníkov celovečerného kariérneho podujatia Night of Chances, kde mali študenti možnosť zapojiť sa do rôznych workshopov pod dohľadom mentorov z praxe.

Zapoja ešte viac mladých ľudí

Po šiestich rokoch sa združenie premenovalo z Managerie na Nexteriu. Cieľom zmeny je rozšíriť pôsobenie združenia aj do iných oblastí a zapojiť ešte viac mladých ľudí do jej aktivít po celom Slovensku. „Transformáciou Managerie na Nexteriu chceme jasne ukázať, že sa už nebudeme zameriavať len na výchovu slušných a schopných ľudí pre biznis, manažérov, ale na výchovu mladých ľudí pre všetky oblasti spoločenského života, či už je to právo, IT, politika alebo iné oblasti formujúce budúcnosť Slovenska,“ zdôvodnil Boledovič, ktorý stál pri zrode oboch organizácií.

Nexteria začína ďalšiu etapu, v ktorej chce, aby talentovaní mladí ľudia nielen že nestrácali ideály, ale naopak, aby svoje sny mohli premieňať na realitu. Každý študent, ktorý sa chce učiť od úspešných ľudí a realizovať svoju víziu sa môže do 30. apríla hlásiť do Nexteria Leadership Academy.

Prečítajte si aj: Akí sú mladí Slováci? Nedokážu žiť bez technológií a chcú odísť do zahraničia

Manageria sa mení na Nexteriu: Mladým poradili, čo môžu urobiť pre lepšiu budúcn
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM