Jakub Forgács Rôzne

Maturitné tablá á la Bystrica? Pozrite, čo všetko sa dá vidieť v centre mesta

K atmosfére májových námestí na Slovensku tradične patria maturitné tablá. Je to tak aj v Banskej Bystrici? Boli sme sa pozrieť, koľko ich nájdeme vo výkladoch na Námestí SNP, ale aj v priľahlých uliciach.

Ilustračný obrázok k článku Maturitné tablá á la Bystrica? Pozrite, čo všetko sa dá vidieť v centre mesta
Zdroj: TASR

Trendom tabiel študentov je originálnosť. Minulý rok študenti z Vranova pustili von zaujímavé video tablo (pozrite videogalériu), nájdu sa tiež megatablá na billboardoch. V Trenčíne rozprestreli 20,5 metrov štvorcových veľkú plachtu s fotografiou svojej triedy. Bystrickí maturanti si zas v roku 2013 svoje tablo nechali nalepiť na autobus MHD.

Niektorí však zostávajú verní klasike a tradičné tablo uložia do výkladu obchodu. Boli sme sa pozrieť na tablá v Banskej Bystrici a výsledok? Našli sme ich dvadsaťdva. Náš „prieskum“ však nemusí byť stopercentný a je možné, že sme nejaké prehliadli.

Ani pri týchto tablách však nebolo pochýb o nápaditosti ich tvorcov. Vytlačené aj ručne vyrábané, farebné aj čiernobiele, z fotiek aj kreslené, 3d, či v aktuálnom selfie štýle… Pozrite si fotogalériu bystrických tried vo výkladoch obchodov.

Titulné foto: ilustračné

Video tablo vo Vranove nad Topľou
1
Galéria
Tablá vo výkladoch Banskej Bystrice
22
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM