Jaroslav Dodok Rôzne

Maturovať začali aj žiaci z Obchodnej akadémie, priznali stresy

Začiatok dnešných písomných maturít sa na trebišovskej Obchodnej akadémii (OA) niesol v očakávaní, ale aj v strese.Maturanti priznali, že pri učení im pomohli samotní učitelia, ktorí sa pre nich snažili čas na hodinách využiť čo najefektívnejšie.

Maturant Martin pre TASR uviedol, že vystresovaný nie je.// „Nie, nemám strach,“// povedal. Jeho spolužiačka Mária zhodnotila situáciu opačne.// „Tréma je veľká.“// Žiaci písali v prvý deň písomných maturít testy zo slovenského jazyka a literatúry, poobede nasledovala slohová úloha.

Riaditeľka OA Marcela Rabatinová upozornila, že končiaci stredoškoláci absolvujú prípravu na maturity počas celého štvorročného obdobia na škole.// „Vo štvrtom ročníku sami pociťujú, že tento termín sa blíži a je potrebné vynaložiť viac úsilia a zopakovať učivo,“// uviedla pre TASR. OA zabezpečovala pred skúškami školu tak, aby mali dosť miesta pre žiakov v piatich skupinách.// „V každej triede bol administrátor, ktorý zabezpečil organizačný priebeh maturitných skúšok,“// doplnila riaditeľka.

Trebišovských maturantov čakajú v stredu (14.3.) písomné skúšky z cudzích jazykov (angličtina, nemčina) a vo štvrtok maturujú z matematiky.

Podľa zverejnených informácií na stránke ministerstva školstva si dnes stredoškoláci vyberali témy slohov zo štyroch tém: „Budeme sa prepadať od hanby, keď si spomenieme, na čo sme sa pozerali, čo sme čítali a čo sme počúvali,“ citát Borisa Filana (Diskusný príspevok o súčasných hodnotách), Nemám ju rád/rada, ale musím s ňou žiť (Charakteristika personifikovanej vlastnosti), Výdobytky modernej techniky – ovládame my ich alebo ony nás? (Úvaha) a Som jednoducho smoliar (Fiktívny beletrizovaný životopis).

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM