Alexandra Kolínská Univerzity

Medici verzus právnici: Rozdali si to v netradičnej disciplíne a pritom ešte pomohli!

Dve z fakúlt Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach si zmerali svoje sily netradičnou formou. Prečítajte si, akú disciplínu študenti zvolili a kto zabodoval :)

Ilustračný obrázok k článku Medici verzus právnici: Rozdali si to v netradičnej disciplíne a pritom ešte pomohli!
Zdroj: TASR

Tridsať štyri študentov Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach oslovila aktivita Spolku medikov mesta Košice a prišli v stredu 15. apríla 2015 darovať krv. Takmer polovicu z nich tvorili zahraniční študenti, čo veľmi pozitívne vníma vedúca lekárka Národnej transfúznej služby v Košiciach Jitka Mačalová. Po vylúčení rôznych kontraindikácií mohlo reálne darovať krv 21 medikov a spoločne poskytli takmer 10 litrov krvi.

„Je skvelé, že táto študentská akcia oslovila aj zahraničných študentov a veľa prvodarcov. Našim želaním je, aby sa ich čo najviac stalo pravidelnými darcami a verím, že medici sa nimi takisto stanú. Sme vďační každému darcovi, pretože v Košiciach je po krvi a krvných preparátoch veľký dopyt,“ zdôrazňuje Mačalová.

Medici pritom s prevahou porazili študentov Právnickej fakulty UPJŠ. Tí sa do podujatia medici versus právnici zapojili len štyria a z nich úspešne darovali krv dvaja. Študentov Lekárskej fakulty prišla morálne podporiť aj prodekanka pre pedagogickú činnosť prof. Mechírová. Navštívila študentov v miestnosti Spolku medikov mesta Košice, kde mali pripravené pre darcov občerstvenie na posilnenie, i darcov krvi v odberovej miestnosti Národnej transfúznej služby. „Som veľmi rada, že sú naši študenti ochotní pomáhať iným,“ konštatovala Eva Mechírová, CSc.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM