Zábava

Mesto pod Dubňom ako top destinácia na žúrky? Takto na hodnotenie z USA reagujú Žilinčania!

Správy o tom, že americkí žurnalisti zaradili metropolu severného Slovenska medzi top párty destinácie na celom svete, sa medzi Žilinčanmi šíria rýchlosťou blesku. Preto sme sa rozhodli spýtať samotných obyvateľov spod Dubňa, čo si o tom myslia.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pod Dubňom ako top destinácia na žúrky? Takto na hodnotenie z USA reagujú Žilinčania!
Zdroj: Webnoviny.sk

Americký cestovateľský magazín Matador ohodnotil párty život v Žiline viac ako kladne. Redaktori magazínu precestovali rôzne kúty sveta a metropola severu Slovenska ich naozaj očarila, avšak nie pre svoju krásnu prírodu či kultúrne pamiatky, ale preto, že žurnalisti po svojom pobyte v našom meste zaradili Žilinu do top párty destinácii sveta. Žilina sa v cestovateľskom sprievodcovi magazínu Matador: 101 miest, kde sa rozbiť skôr, než zomriete, zaradilo na šieste miesto a umiestnilo sa tak medzi najvychytenejšie párty destinácie z Argentíny, Thajska či Bolívie.

V sprievodcovi sa spomína, že tvrdo sa pije aj v Bratislave, ale v Žiline je to lepšie. Najviac vyzdvihujú centrum mesta a jednoducho dodávajú, že: „Nemôžete sa nazývať hipsterom, pokiaľ ste neboli v Žiline,“ cituje sprievodcu internetový denník New York Daily News. Autori jednoducho definovali aj náš vzťah k alkoholu: „Slováci síce pijú veľa, ale neopijú sa, takže by ste sa nemali ani vy.“

Niektorých Žilinčanov zaradenie nášho mesta medzi top párty destinácie sveta prekvapilo. Spýtali sme sa obyvateľov spod Dubňa, čo si o tom myslia. Ako prvá sa nám vyjadrila rodená Žilinčanka Erika (22) : “Neviem, ako na to chlapci z Ameriky došli, ale asi tu prežili pekných pár bujarých nocí. Osobne mi to trošku vadí, že sa o nás píše takpovediac v „negatívnom“ zmysle, ale na druhú stranu aj negatívna reklama je reklama,“ vyjadrila sa študentka zo Žiliny.

Marek (30) nám k tomu tiež povedal svoje: „Ja som sa nad týmito informáciami len pousmial. Proste partička mladých amíkov, ktorí sa prišli vyšantiť a zapáčilo sa im naše lacné dobré pivko a krása našich dievčat,“ s úsmevom dodal žilinský podnikateľ.

Názor sme chceli poznať aj u staršej generácii. „No to sa moc nemáme čím chváliť veru, keby o nás písali niečo iné, ale to, že sa tu pije ako dúha, to pre naše mesto nie je bohvieaká reklama,“ povedala dôchodkyňa pani Emília. Na zaradenie Žiliny do top párty destinácii sveta sa nám vyjadril aj prevádzkar baru Marek (38): „Je to úplne fajn správička. Som rodený Žilinčan a sám môžem potvrdiť, že sa tu dá poriadne zabaviť, keď je správna partia ľudí. Mimochodom, každá správa, čo prinesie do nášho mesta aspoň jedného turistu naviac, je u mňa vítaná,“ dodal Marek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM