Jaroslav Dodok Od Vás

OBRAZOM: Mikulášsky tlak na lavičke

Asi v každej škole študenti na Mikuláša píšu na tabuľu starú známu vetu ,,Na svätého Mikuláša , neučí sa, neskúša sa...“. Študenti zo Strednej odbornej školy v Lučenci mali síce v tento deň bežné vyučovanie, avšak na druhý deň, teda 7.12. si so sebou učebnice nebrali.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Mikulášsky tlak na lavičke
Foto: Jaroslav Dodok

Súťaž prilákala viac ako 30 účastníkov

Žiaci, ktorí mali záujem zúčastniť sa súťaže, ktorá nadväzuje na činnosť kulturistického krúžku sa dňa 7.12. nemuseli báť skúšania ani testov. V rámci 8. ročníka súťaže Mikulášsky tlak si zmeralo svoje sily 31 účastníkov.

Počet účastníkov bol tento rok prekvapením, pretože v uplynulých rokoch sa súťaže zúčastňovalo 10 až 15 súťažiacich. Tohtoročný veľký záujem preto organizátorov súťaže Mgr. Juraja Viteka a Bc. Dušana Kelemena veľmi potešil.

2 súťaže a jeden deň

Keď sa už stretli všetci účastníci súťaže, mohlo sa začať váženie a meranie. Po tomto základnom kroku sa mohla začať súťaž** ,,Maximálka“**. Súťažiaci v nej skúšali, koľko kilogramov dokážu najviac zdvihnúť. Najväčšiu váhu dokázali nad seba vytlačiť Marek Herák, ktorý sa umiestnil na 1. mieste, Patrik Rácz, ktorý skončil na druhom mieste a Atilla Horváth, ktorý skončil na 3. mieste.

Druhá súťaž niesla názov ,,Tlak na lavičke s polovičnou hmotnosťou v 2 kolách“. Účastníci v tejto súťaži súperili o to, komu sa podarí viackrát zdvihnúť váhu nad seba. Hmotnosť, ktorú dvíhali, bola vyrátaná podľa telesnej hmotnosti súťažiacich. Tretí najlepší v tejto disciplíne skončil Vlastimil Melicherčík, ktorý hmotnosť 40 kg vytlačiť 124-krát. Druhý najlepší skončil Pavel Kapinai, ktorému sa podarilo hmotnosť 45 kg vytlačiť 125-krát. Víťazom tejto súťaže sa stal Radoslav Kanát, ktorý vytlačil hmotnosť 40 kg 132-krát. Svojím výkonom pokoril doterajší rekord školy 128 zdvihov.

Zaujímavé plány do budúcnosti

Vďaka bohatej tohtoročnej účasti sa organizátori rozhodli, že budúci rok sa bude 9. ročník súťaže konať v priestoroch športovej haly v Lučenci, aby svojich favoritov mohlo prísť podporiť viac divákov. Organizátori nevylučujú ani možnosť povoliť účasť na súťaži aj študentom z iných škôl, nie len zo Strednej odbornej školy na Zvolenskej ceste.

Mikulášsky tlak na lavičke
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM