Kornel Kubík Rôzne

Minister otvorí školský rok v Banskej Bystrici: Zavíta aj do škôl, kde sám dral lavice

Minister školstva Peter Pellegrini otvorí nový školský rok 2. septembra na banskobystrických školách, kde, ako sám tvrdí, "dral školské lavice". S najväčšou pravdepodobnosťou neobíde ani školu, ktorú pred pár dňami zachránil pred zánikom.

Ilustračný obrázok k článku Minister otvorí školský rok v Banskej Bystrici: Zavíta aj do škôl, kde sám dral lavice
Zdroj: TASR

Minister otvorí nový školský rok na dvoch základných a jednej strednej škole v Banskej Bystrici. O 8.30 h sa zúčastní na slávnostnom otvorení školského roka v Základnej škole (ZŠ) Slobodného slovenského vysielača na Skuteckého ulici, ktorú kedysi sám navštevoval. Je to škola, ktorá podľa nedávno zverejneného rebríčka organizácie INEKO dosiahla najlepšie výsledky spomedzi všetkých základných škôl na Slovensku.

O hodinu nato privíta školákov na ZŠ na Triede SNP a o 10.00 h zamieri medzi stredoškolákov Gymnázia J. G. Tajovského.

Škola už nemala fungovať

Na otázku, či sa chystá navštíviť aj ZŠ Jána Bakossa, ktorá vďaka nemu znova otvorí svoje brány aj v tomto školskom roku, uviedol: „Školský rok tam otvárať nebudem, ale chcel by som sa tam ísť pozrieť.“ ZŠ Jána Bakossa má za sebou turbulentné mesiace. Od septembra už vôbec nemala fungovať, pretože mesto sa ju rozhodlo vyradiť zo siete škôl. Petíciu za záchranu školy podpísalo vyše 10.000 Bansko­bystričanov.

Zásadný zlom nastal vo chvíli, keď minister školstva vyhlásil, že pre chýbajúce podklady zo strany mesta nedá súhlas na zrušenie tejto ZŠ. Následne nato mestskí poslanci zrušili svoje pôvodné uznesenie, ktorým školu v máji vyradili. „Budeme veľmi radi, ak pán minister v utorok medzi nás zavíta,“ reagovala riaditeľka ZŠ Jána Bakossa Margita Karaková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM