Jaroslav Dodok Kultúra

Improvizácia znamená pre mladých ľudí veľké množstvo zábavy

Chceli by ste ukázať čo je vo vás? Radi improvizujte, či ste stredobodom pozornosti? Máte umelecké vlohy alebo sa len chcete zabaviť? Vašej pozornosti by potom nemala uniknúť Improliga, ktorá sa odohrá v utorok dňa 26.3.2013. Podujatie je stále otvorené pre divákov aj súťažiacich.

Ilustračný obrázok k článku Improvizácia znamená pre mladých ľudí veľké množstvo zábavy

Všetko sa to bude odohrávať v Nitre v UTE, v univerzitnom tvorivom ateliéry, v študentskom domove Univerzity Konštantína Filozofa. Organizátorom podujatia je študentské divadlo VYDI.

Čo to je improliga?

Improliga je jednoducho súťaž tímov, prípadne jednotlivcov v divadelnej improvizácii.Cieľom tímu je na porotou vopred zadanú tému vytvoriť čo najlepší príbeh s vtipnou pointou. Tímy budú mať 3 minúty na prípravu a následne ďalšie 3 minúty na jej odohranie, teda improvizáciu. Taktiež bude k dispozícii i hudobný doprovod.

Výkony následne vyhodnotí porota, ktorá bude naozaj pestrá. Budú ju tvoriť zástupcovia z radu učiteľov UKF, z radu hercov a dokonca aj niekto z divákov. Tím s najväčším počtom bodov vyhráva. Celá súťaž bude zadarmo ako pre súťažiacich, tak aj pre divákov. Princíp a pravidlá sú teda veľmi prosté.

Spoluorganizátorkou a teda i členkou divadla je študentka kulturológie Martina Doričová a na otázku ako ju napadlo niečo takého organizovať odpovedala: „Už som nad tým dlhšie uvažovala a dávnejšie som chcela niečo takéto zorganizovať. Improliga v niektorých mestách na Slovensku už funguje dávnejšie. Keď som chodila ešte na strednú, tak som sa v Bratislave zúčastnila jednej takejto súťaže a bol to veľmi silný umelecký zážitok a verím, že aj Improliga v Nitre bude niečo podobné.“

Ak máte o súťaž záujem všetky podrobné informácie nájdete na tejto facebookovej stránke.

Student24.sk / Martina Trepáková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM