Životný štýl

Mladá žena má neuveriteľnú schopnosť: Dokáže písať odlišné texty rukami i nohami naraz

Talentovaná Číňanka S'-jüan Čchen vzbudila pozornosť pred rokom a pol, keď vyšlo najavo, že dokáže písať obidvoma rukami naraz rôzne texty, v rôznych smeroch a ešte aj v rôznych jazykoch. Netradičné schopnosti bývalú prekladateľku donútili zaujímavú zručnosť naďalej zdokonaľovať.

Ilustračný obrázok k článku Mladá žena má neuveriteľnú schopnosť: Dokáže písať odlišné texty rukami i nohami naraz
Zdroj: Webnoviny.sk

Po mesiacoch domácich tréningov dnes 26-ročná Číňanka dokáže písať simultánne nielen rukami, ale aj nohami – každou končatinou úplne iný text. Mladá kaligrafka sa v krátkom čase naučila kontrolovať svaly na nohách a zdokonaliť svoj mozog natoľko, že dokáže písať tradičné štvorveršové čínske básne naraz všetkými končatinami. Zosynchronizovať ruky a nohy si však vyžaduje obrovskú dávku koncentrácie.

„Keď píšete štyri rôzne riadky poézie či iného textu naraz, vyžaduje si to od mozgu oveľa viac energie, ako keď píšete naraz tú istú báseň. Potom sa väčšinou cítim trochu unavená,“ uviedla Čchen, ktorá objavila svoju schopnosť náhodne počas vysokoškolského štúdia, keď bola zavalená domácimi úlohami z anglického jazyka. „Raz som nevedomky začala písať oboma rukami, keď som sa v rýchlosti snažila dokončiť úlohu. Moji spolužiaci boli zvedaví a skúsili ma napodobniť, ale nikomu sa to nepodarilo,“ uviedla kaligrafka.

Mladá žena navštívila aj neurológa, ktorý jej po vyšetrení oznámil, že má nadpriemerne rozvinutú časť mozgu spájajúcu pravú a ľavú mozgovú hemisféru. Túto skutočnosť nezávisle od neho potvrdil aj lekár tradičnej čínskej medicíny. Práve vďaka tejto schopnosti Čchen nerobí problém sústrediť sa na viac vecí naraz.

Čchen dokáže písať aj jednou rukou smerom zhora a nadol a druhou zľava doprava v tom istom čase. Najviac však ľudí prekvapuje jej schopnosť písať oboma rukami naraz v dvoch rôznych jazykoch a dokonca aj v rôznych abecedách. Mladá kaligrafka sa momentálne zdokonaľuje práve v simultánnom písaní čínskych znakov a latinky. Ako však priznala, oblé tvary typické pre latinku jej zatiaľ dávajú skutočne zabrať.

Mladá žena dokáže písať odlišné texty rukami i nohami naraz
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM