Igor Petrík Udalosti

Mladé krásky bojovali o postup: V Žiline hľadali najkrajšiu stredoškoláčku, ZÁBERY z kastingu

Záverečným ôsmym kastingom vyvrcholila v Žiline súťaž krásy, v rámci ktorej sa hľadá najpríťažlivejšia stredoškoláčka na Slovensku. O tom, aký bol, ale tiež, prečo dievčatám chýba správna dávka sebavedomia, si prečítajte v článku...

Ilustračný obrázok k článku Mladé krásky bojovali o postup: V Žiline hľadali najkrajšiu stredoškoláčku, ZÁBERY z kastingu
Zdroj: Dnes24.sk

K najsilnejším tohtoročným kastingom Miss stredných škôl patril ten žilinský, ktorý sa konal posledný februárový týždeň. „Bola som na troch kastingoch zo siedmich. A posledné dva, žilinský a bystrický, podľa toho čo mi hovorili porotcovia z ostatných miest, boli najsilnejšie. Prišlo najviac dievčat a bolo z čoho vyberať,“ povedala Karin Klimentová. Porotkyňa a minuloročná finalistka.

Podobný názor má aj riaditeľ súťaže Stanislav Šagáth. „Čo sa týka Žiliny a Banskej Bystrice, to je vždy bezproblémové. Aj čo sa týka účasti a výberu. V týchto dvoch mestách nie je čo vytknúť. Na rozdiel od ostatných, ako napríklad Nitra či Bratislava, kde to je sklamanie na najvyššej úrovni,“ prezradil.

Dodal, že občasnú nižšiu účasť v Žiline či Bystrici vždy dorovná kvalita dievčat. „Ale na to, že sa jedná o spádovú oblasť, chodia sem dievčatá z Kysúc, Oravy, alebo okolia Žiliny, tak si myslím, že je dobrá.“

Podľa Karin Klimentovej je pravidelne sa opakujúcim neduhom na kastingoch chýbajúce zdravé sebavedomie a prílišná hanblivosť dievčat. Výnimkou nebol ani ten žilinský.„Zvlášť sa to ukáže na ich prejave, keď nevedia, čo o sebe povedať. To ma veľmi mrzí. Stáva sa to často, určite v tom zohráva úlohu aj tréma.

Naopak, výhodou podľa nej je, keď dievčatá veľmi inteligentne rozprávajú a keď majú príjemný prejav. „Napríklad sme tu mali jednu dievčinu, prišla a nemala by problém rozprávať aj hodinu. No a samozrejme krása, to je úplne jasné,“ doplnila.

Posledný výber v Žiline

Žilinský kasting bol záverečným z ôsmich, na ktorom porota doplnila zoznam 35 najkrajších stredoškoláčok z celého Slovenska. Z nich na semifinálovom kastingu v Košiciach vzíde pätnásť členná skupina, ktorá vo finále zabojuje o korunku Miss stredných škôl.

Jednou z účastníčok kastingu pod Dubňom bola Žilinčanka Kristína Jandzíková. „Prihlásila som sa, lebo už dlhšie sledujem túto súťaž a raz som už aj bola na kastingu, asi pred troma rokmi. Odvtedy som nemala odvahu znova prísť. Ale povedala som si, že vyskúšam, ako to dopadne,“ povedala o sebe tretiačka na gymnáziu, ktorá by po maturite chcel ísť študovať stomatológiu.

Zúčastnila sa i Petra Lazová. Okrem iného prezradila, čo bude robiť v prípade, ak sa jej sen o štúdiu na vysokej nenaplní. „Ak by mi do budúcna nevyšla škola, budem sa živiť ako kaderníčka,“ vysvetlila študentka Strednej odbornej školy obchodu a služieb.

Predviedla sa aj Miriam Sýkorová. „Nemala som v pláne prihlásiť sa na miss, ale jednu takúto súťaž sme mali na gymnáziu, ktorú som vyhrala. Preto, keď prišiel leták na školu, tak som sa prihlásila. Dokonca mi dali v škole voľno.“ Prezradila o sebe, že má vlastný blog o zdravej výžive, prostredníctvom ktorého chce dievčatám ukázať, že sa dá jesť ľahko a zdravo.

Do semifinále postúpilo sedem dievčat

Z približne dvadsiatky dievčat, ktoré sa zúčastnili žilinského kastingu, porota vybrala sedem postupujúcich do Košíc. Kristínu Vóglovú, Angeliku Guziakovú, Paulínu Plškovú, Petru Kožúrikovú, Miriam Sýkorovú, Petru Lazovú a Kristínu Jandzíkovú.

V Žiline hľadali najkrajšiu stredoškoláčku: Pozrite si to v obrazoch
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM