Kornel Kubík Univerzity

Mládežnícke organizácie trénovali, ako pripraviť projekty

Tvorbu strategickej analýzy a projektu s praktickou ukážkou si mali možnosť vyskúšať mládežnícke organizácie v sobotu (11.1.) v priestoroch Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne.

Ilustračný obrázok k článku Mládežnícke organizácie trénovali, ako pripraviť projekty
Zdroj: Webnoviny.sk

Tréning pod názvom Strategická analýza a príprava projektu organizovala Rada mládeže Trenčianskeho kraja (RMTNK) v spolupráci s Fakultou sociálno–ekonomických vzťahov TnUAD.

Hlavným cieľom tréningu bolo stretnúť sa s čo najviac mladými lídrami a získať aktuálny stav problematiky práce s mládežou a participácie mládeže so školou a mestom. Medzi jeho ďalšie ciele patrilo tiež nadviazanie na rozbehnutý projekt s názvom „Spojme hlavy pre sieť“. „Myšlienkou tohto projektu bolo vytvoriť sieť medzi mládežníckymi organizáciami za účelom skvalitnenia aktivít a vytvorenia spolupráce. Projekt zrealizovala Rada mládeže Trenčianskeho kraja v polovici roka v Milochove za účasti lídrov z celého regiónu,“ priblížil Marián Labudík z Rady mládeže Trenčianskeho kra­ja.

Strategická analýza a príprava projektu prebiehala interaktívnym spôsobom medzi lektorom a účastníkmi. Aktivity, ktoré členovia tréningu vypracovali, pripraví a zorganizuje RMTNK v priebehu rokov 2014 a 2015. „Účastníci sa rovnako tak zaviazali spolupracovať s radou mládeže a participovať pri organizovaní jednotlivých aktivít, ktoré bude rada mládeže organizovať za účelom masívnej informovanosti mládeže o participácii, vytvorenia nových partnerstiev a spolupráce medzi mládežníckymi organizáciami, samosprávou a mládežou, ale aj viacerými možnosťami pre aktívnu mládež. Medzi ďalšími bude aj systematické neformálne vzdelávanie lídrov a zástupcov mládežníckych organizácií a neformálnych skupín,“ objasnil Labudík.

Tréningu sa zúčastnili lídri a zástupcovia mládežníckych organizácií a skupín, ktorí sa venujú mládežníckej participácii a politike na lokálnej a regionálnej úrovni. „Medzi účastníkmi boli členovia a zástupcovia Študentskej rady Stredných škôl SR, Veľvyslanectva mládeže Slovenskej republiky, Daiop group, Mládežníckeho parlamentu v Bánovciach nad Bebravou, Novákoch, Handlovej, Žiackych školských rád a iných,“ vymenoval Labudík.

Ako uzavrel, stretnutie zúčastnení vnímali veľmi pozitívne, obzvlášť z toho dôvodu, že sa po prvý raz mohli podieľať na tvorbe masívnej spolupráce medzi RMTNK a mládežníckymi organizáciami v jednotlivých regiónoch.

Ilustračné foto: webnoviny.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM