Eva Viestová Šport

Mladí nohejbalisti sa predviedli

V telocvični SOŠ na ul. Gen Viesta v Revúcej sa v nedeľu 11.3. konal XX. roč. dorasteneckého pohára v nohejbale. Tento jubilejný ročník bol, čo sa týka účasti, jeden z najslabších, no našťastie v prihlásených družstvách je viacero kvalitných mladých

Mladí hráči prevádzali slušný, miestami až veľmi pekný nohejbal, ktorý sa prítomným divákom určite páčil. Hneď prvý zápas, v ktorom nastúpil obhajca vlaňajšieho prvenstva Trebišov proti KAC Košice priniesol kvalitný nohejbal, v ktorom vekom mladší Košičania zvíťazili a potvrdili svoju stúpajúcu výkonnosť.

Táto prehra vyburcovala obhajcu k zodpovednejšiemu a aj bojovnejšiemu výkonu v nasledujúcich zápasoch, ktorý nakoniec túto prehru svojmu premožiteľovi NO KAC Košice vo veľmi vyrovnanom finále aj oplatil a tešil sa z obhajoby víťazstva. No v budúcom roku to už nasledovníci M. Kubicu a M. Sadílka , ktorí sa touto sezónou s dorasteneckou kategóriou lúčia, budú mať veľmi ťažké, lebo ostatní súperi v prípade, že sa nič nepredvídané v družstvách nestane, zostanú v rovnakom zložení, keďže sú zložené s vekom mladších hráčov, a niektorí sú ešte aj v žiackej kategórii.

V boji o bronz sa nedarilo hráčom domácej Revúcej, ktorým akoby po prvých dvoch setoch v prvom zápase v skupine, v ktorých hrali veľmi dobre tešili sa zo zisku setov, oťaželi nohy a v nasledujúcich zápasoch hrali o poznanie slabšie a nedokázali už zvíťaziť a skončili na 4.mieste. Z bronzu sa tešili hráči NK DPMK Košice.

[blockquote]Fi­nálový zápas sledoval aj poslanec mestského zastupiteľstva a predseda Komisie športu pri MU Revúca p. Arpád Bunjatov, ktorý osobne dekoroval víťaza SP a odovzdal aj medaily a diplomy tak za tento turnaj , ako aj za minulý ročník Sl. nohejbalovej ligy dorastencov 2011. [/blockquote] **Konečné poradie Slovenského pohára dorastencov 2012 : 1, NK 99 Trebišov- Kubica Maroš, Sadílek Marián, Stanko Róbert, Baka Jakub 2, NO KAC Jednota Košice- Bertko Michal, Frolov Lukáš, Bertko Samuel, Múdry Martin 3, NK DPMK Košice- Petro David, Havrila Patrik, Belko Branislav, Dubovan Matej 4, NK Revúca- Švec Miroslav, Hrebík Patrik, Zubák Branislav, Laboš Jaroslav, Krštieň Dávid **

Zdroj info : J. Kilík

Mladí nohejbalisti sa predviedli
1
Galéria
NohejbalDorast
37
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM