Monika Vengrínová Tlačové správy

Mladí Popradčania pomohli sociálne slabším: Vyzvali ľudí s veľkým srdcom na potravinovú zbierku

Dobročinnú akciu na pomoc tým, ktorí nemajú rovnaké šťastie ako oni, zorganizovali mladí študenti z mládežníckeho parlamentu v Poprade. Urobili zbierku potravín pre sociálne slabšie rodiny.

Ilustračný obrázok k článku Mladí Popradčania pomohli sociálne slabším: Vyzvali ľudí s veľkým srdcom na potravinovú zbierku
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Myšlienka vytvoriť takúto dobročinnú akciu sa zrodila na základe podobnej pomoci zorganizovanej študentmi, ktorým po stužkovej ostali nejaké potraviny. Tie odniesli do azylového domu, kde za ne boli veľmi vďační. Rozhodli sme sa preto urobiť niečo podobné,“ vysvetlil dôvod tohto dobrého skutku jeden z členov mládežníckeho parlamentu v Poprade Adrián Pitoňák.

Akcia, ktorá dostala názov Kilo sa konala počas celého dňa pred popradskou Arénou, kam ľudia mali možnosť priniesť trvanlivé potraviny, či už kilo alebo viac. Tie boli následne odovzdané komunitnému centru na Levočskej ulici v Poprade. Do zbierky sa zapojilo približne dvadsať ľudí.

Potraviny do centra odviezla predsedníčka parlamentu Natália Stupková. „Keď som pristavila auto pred centrom, vybehli z vedľajšej budovy Rómovia, ktorým sa tiež ušlo zopár tašiek. Keďže som prišla v čase, keď tam pracovnici zariadenia neboli, tašky s potravinami som nechala jednej z obyvateliek. Tá sa veľmi potešila a s prekvapeným pohľadom v očiach, že aj mladí myslia na ich potreby, sa poďakovala,“ opísala priebeh odovzdania pomoci Natália s tým, že ju mrzí nízka účasť Popradčanov. „Tým, ktorí prispeli a nie kilom, ale aj piatimi, v mene všetkých obdarovaných ďakujem,“ dodala.

Študenti mládežníckeho parlamentu plánujú akciu zopakovať aj budúci rok a veria, že sa tam stretnú s viacerými Popradčanmi, ktorí radi prispejú potravinami tým, ktorým chýbajú peniaze. „Veď ako sa hovori, na svete nie je zbytočný ten, kto uľahčuje bremeno iným,“ dodala Natália.

Zbierka pre sociálne slabších
7
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM