Rôzne

Mladí Slováci tohto roku žali úspechy: Až toľkoto medailí priniesli z medzinárodných olympiád

V roku 2014 vyslala organizácia IUVENTA žiakov slovenských škôl na 16 medzinárodných vedomostných olympiád, pričom uspieť sa našim žiakom podarilo na 13 z nich.

Ilustračný obrázok k článku Mladí Slováci tohto roku žali úspechy: Až toľkoto medailí priniesli z medzinárodných olympiád
Zdroj: Dnes24.sk

Na Slovensko sa vrátili so 47 medailami, z ktorých 10 bolo zlatých, 11 strieborných a 26 bronzových.

„Najviac sa slovenským žiakom darilo na poli matematiky, fyziky, chémie a informatiky, výborné výsledky, tri zlaté medaily, dosiahli tiež na Olympiáde Európskej únie v prírodných vedách v Grécku,“ informovala Veronika Rosputinská z organizácie IUVENTA. Ako dodala, ďalší významný úspech zaznamenali na Medzinárodnej olympiáde v ruskom jazyku v Moskve, odkiaľ priniesli sedem diplomov 1. kategórie, jeden diplom 2. kategórie a jeden diplom 3. kategórie.

„Najúspešnejším žiakom roka bol Bui Lam Truc z bratislavského gymnázia na Grösslingovej ulici, ktorý získal až tri medaily,“ doplnila Rosputinská. Striebornú priniesol domov z Medzinárodnej matematickej olympiády v Juhoafrickej republike, ďalšie striebro získal na Medzinárodnej olympiáde v informatike na Taiwane a bronzovú medailu priniesol z Nemecka, zo Stredoeurópskej olympiády v informatike.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM