Jakub Forgács Šport

Mladý bojovník bystrického gymu súperovi nedal šancu: Druhé kolo zápasu v MMA sa už ani nekonalo!

Za pár desiatok sekúnd bolo po všetkom. Mladý bojovník MMA svojmu súperovi nedal šancu. V kole MMA - SLAM ligy výborne reprezentoval banskobystrický Erawan Gym.

Ilustračný obrázok k článku Mladý bojovník bystrického gymu súperovi nedal šancu: Druhé kolo zápasu v MMA sa už ani nekonalo!
Zdroj: Erawan Gym

„V sobotu sme sa zúčastnili 10. Kola amatérskej ligy SLAM v Bratislavskom gyme Octagon Fighting Academy. SLAM je skratka pre Slovenskú ligu amatérov kde si porovnávajú sily zápasníci reprezentujúci kluby z celého Slovenska ale aj Českej republiky,“ uviedol pre spravodajský portál tréner banskobystrického Erawan Gymu Robo Výboštek so slovami, že tí najlepší sa môžu prebojovať až do finále, kde si môžu zmerať sily o opasok v danej váhovej kategórií. „V tejto súťaži sa zúčastňujeme už od roku 2013,“ doplnil.

Druhé kolo ani nebolo

„V tomto kole sa zúčastnilo 24 zápasníkov v 12 zápasoch a medzi nimi aj reprezentant nášho gymu. Najväčším úspechom pre každého je samozrejme výhra, avšak dôležitejšie na tejto lige je zbieranie skúseností,“ pokračoval tréner, ktorý dodal, že tieto amatérske zápasy sú prípravou na profesionálne zápasy MMA.

Samuel Matejka (19), zverenec trénera Výbošteka, je mladý, začínajúci zápasník MMA z Rakytoviec, ktorý sa zúčastnil 2. amatérskeho zápasu, kde si po druhýkrát pripisuje výhru v prvom kole TKO.

„Ako tréner hodnotím tento zápas dobre, samozrejme, boli tam chyby na ktorých musíme na tréningu popracovať a ktoré musíme odstrániť. Čo sa týka priebehu, väčšinu zápasu vyvíjal tlak na súpera, na začiatku zápasu sa nechal chytiť zbytočne do gilotíny (škrtenia), z ktorého sa dostal,“ povedal Výboštek. Ako ďalej spomenul, zvyšok zápasu dominoval hlavne kolenami do hlavy a do tela, dobre strhával súpera na zem a po získaní víťaznej pozície zasypal súpera údermi, zvíťazil tak TKO na techniku Ground and Pound (údery na zemi do hlavy) v 1. kole v čase 2 minúty 45 sekúnd. Normálne zápas trvá 2×5 minút.

Nevládal, no uspel

Matejka podľa slov trénera po zápase hovoril, že mal počas neho zmiešané pocity, pretože bol zaskočený z toho, že nevládal tak, ako by chcel, aj napriek tomu sa snažil dať do zápasu maximum. „Myslel celý čas na to, že musí vyhrať a na pokyny trénera, že druhé kolo nie je :D. Po zápase bol šťastný a tešil sa z výhry,“ doplnil.

Banskobystrických zápasníkov z Erawan Gymu si onedlho budeme môcť vychutnať aj na ďalších akciách. „Pripravujeme sa na galavečer Fight of Gladiators V., ktorý sa uskutoční v Nitre 9. apríla 2016 a SLAM 11 30. apríla v Bratislave. Ďalej na jednu z najkvalitnejších a najväčších MMA akcií Full Fight 2 ktorá sa bude konať na zimnom štadióne 4. júna v Banskej Bystrici. Plánujeme sa zúčastniť ďalšieho kola amatérskej ligy SLAM 11. a iných amatérskych líg ktoré sa pripravujú počas tejto sezóny,“ dodal Výboštek.

Čítajte tiež:

Mladí bojovníci MMA z bystrického klubu sa ukázali v plnej paráde: Súperov zdolali hneď v prvých kolách FOTO

Žena, s ktorou sa neradno zahrávať: Bystričanke Tereze učaroval thajský box

Úspech bojovníka bystrického gymu v OBRAZOCH
7
Galéria
Zdroj: Huťka a Dzurjanin
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM