Jaroslav Dodok Univerzity

Mladý Európan

V piatok 20. apríla sa na Ekonomickej fakulte UMB V Banskej Bystrici uskutočnil 7. ročník vedomostnej súťaže „Mladý Európan“. Organizátorom je informačné centrum Europe Direct Banská Bystrica.

Nosnou témou je európska stratégia pre udržateľný rast a zamestnanosť, ktorá má za cieľ dostať EÚ z krízy a a zvýšiť našu konkurencieschop­nosť. Druhou kľúčovou témou sú vzťahy medzi generáciami, aj vzhľadom na to, že tento rok EÚ vyhlásila za Európsky rok aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami.

,,Dúfame, že sedmička bude naozaj šťastným číslom a siedmy ročník Mladého Európana nadviaže na úspešnú tradíciu tejto súťaže," povedal v tejto súvislosti podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič.

Poslaním súťaže je zvýšiť povedomie študentov stredných škôl o Európskej únií. Záštitu nad tohtoročnou súťažou prebral podpredseda Európskej komisie pre medziinštituci­onálne vzťahy a administratívu Maroš Šefčovič, pričom súťaž sa realizuje v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie v SR.

[blockquote]Súťaže sa v prvom regionálnom kole môže zúčastniť maximálne 10 trojčlenných družstiev zložených zo študentov 3. ročníkov gymnázií a stredných odborných škôl. [/blockquote]

**Prvé kolo regionálnych súťaží bude pozostávať z vedomostného testu o Európskej únií. V druhom kole preukážu súťažiaci svoje zručnosti v skladaní puzzle. Do tretieho kola regionálnych súťaží postúpia tri najlepšie súťažiace družstvá, v ňom ich čakajú otázky, doplnené obrázkami. **

Víťazi regionálnych kôl postupujú do finálneho celonárodného kola. Národné kolo súťaže „Mladý Európan 2012“ sa uskutoční 2.júna 2012 v hoteli Patria na Štrbskom Plese. Na víťazov čakajú zaujímavé ceny.

Zdroj: EuropeDirect

mlady europan
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM