Dominika Handzušová Univerzity

Modernizácia Trnavskej univerzity: Čo všetko sa dočkalo rekonštrukcie?

Trnavská univerzita realizovala dva projekty za vyše 10 miliónov eur. Na prednáškach sa tak teraz môže spájať videom so svetovými univerzitami. Modernizáciou neprešlo však len vybavenie univerzity.

Ilustračný obrázok k článku Modernizácia Trnavskej univerzity: Čo všetko sa dočkalo rekonštrukcie?
Foto: Dominika Handzušová

Dva projekty za takmer 10,5 milióna eur realizovala Trnavská univerzita na zlepšenie podmienok vzdelávania prostredníctvom modernizácie infraštruktúry. Projekty pomohli znížiť náklady na energie a dosiahnuť estetickú úroveň jej objektov. Zabezpečili tak dôstojné pracovné podmienky pre vzdelávací proces.

Modernizované trendy výučby

Na projekt Podpora infraštruktúry Trnavskej univerzity pre zlepšenie podmienok vzdelávacieho procesu získala univerzita takmer päť miliónov eur. Boli použité na rekonštrukciu a modernizáciu Filozofickej fakulty na Hornopotočnej ulici, optické prepojenie s neďalekým centrom Adalbertinum na Hollého ulici a hlavným komunikačným uzlom na rektoráte, tiež na inštaláciu informačných technológií.

Pokračovaním bol projekt Dokončenie modernizácie infraštruktúry univerzity pre zlepšenie kvality vzdelávacieho procesu za takmer 5,5 milióna eur. Zameraný bol najmä na rekonštrukciu obvodového plášťa budovy na Hornopotočnej ulici, zateplenie, nové vybavenie informačnými a komunikačnými technológiami. „Zriadili sme veľmi pekné videokonferenčné miestnosti. Spájame sa cez prednášky s ďalšími svetovými univerzitami, tiež sme si zmodernizovali virtuálne učebne, ktoré sú dnes veľkým trendom vo výučbe,“ priblížil projekt rektor univerzity Marek Šmid.

Financie pomohli dostavať nový internát

Dodal, že vďaka finančným prostriedkom získaným prostredníctvom Agentúry Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky pre štrukturálne fondy Európskej únie (ASFEU) sa na univerzite realizovali aj ďalšie odvážne plány. Napríklad získanie certifikátov Európskej komisie, umožňujúcich študentom uznanie a bezproblémové prevádzanie kreditov v celej Európe, či dostavba nového Študentského domova ako ubytovacieho, spoločenského, športového a kultúrneho centra študentov univerzity.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM