Jaroslav Dodok Ostatné

Modré gombíky zdobili tričká ľudí

„Aj vodu pi opatrne, keď sa na teba pozerá dieťa“, vraví príslovie, často adresované rodičom a učiteľom - a možno aj Vám.

Modrý gombík je verejná zbierka, ktorá na Slovensku existuje už 8.rok pod hlavičkou UNICEFu. Zaoberá sa hlavne deťmi z AFRIKY, ktoré nemajú prístup k čistej a pitnej vode. V mnohých oblastiach afrického Zimbabwe, ale aj v iných krajinách, nie je vhodná na pitie. Odhaduje sa, že polovica všetkých nemocničných lôžok na svete je plná pacientov, ktorí ochoreli po požití znečistenej vody.

Znečistená voda (či už biologicky alebo chemicky) spôsobuje silné hnačkové ochorenia, ktoré telíčka detí odvodnia a vysilia a nezriedka majú za následok smrť.

,,Rozhodli sme sa pomôcť a dobrovoľne sme nastúpili do mesta v bielych tričkách označenými ako UNICEF“ na svojej účasti potvrdila Lucka (17). Skupina dobrovoľníkov zo škôl sa aj v týchto dňoch bude pohybovať po rôznych mestách a oslovovať ľudí pre pomoc deťom v Afrike.

[blockquote]Len za dnešný deň sme v Žiari nad Hronom vyzbierali sumu až 440€. Ďakujeme Vám ! :)[/blockquote]

Zbierku je možné podporiť aj zaslaním prázdnej SMS na číslo 844 v sieťach všetkých mobilných operátorov od 1.mája – 20.júna 2012 v hodnote 2 eur.

student24/Michaela Ertlová foto: Michaela Ertlová

modrý gombík
34
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM