Jaroslav Dodok Univerzity

Na Akadémii médií sa bude vyučovať mediálny manažment

Akadémia médií v Bratislave bude v nasledujúcom školskom roku 2012/2013 vyučovať na bakalárskom stupni program manažment médií. Nový program jej schválila Akreditačná komisia. "Je to prvý program takéhoto zamerania na Slovensku," uviedol ri

Absolventov chce škola pripravovať na teoretické i praktické zvládanie základných problémov pri riadení mediálnych podnikov. Oboznámiť by sa mali aj s riadiacimi a výrobnými procesmi v tlačených a elektronických médiách, filme aj reklame.

// „Súčasťou teoretickej výbavy bude aj znalosť marketingových procesov, marketingovej komunikácie, ale i silné kultúrne zázemie a jazykové znalosti. Medzi predmety budú patriť napríklad základy marketingu, manažérska etika a vedenie ľudí, finančný manažment, personálny manažment, nové médiá, cross media marketing, ale aj typografia a polygrafia,“// doplnil Füle.

Súhlas na vznik Akadémie médií, odbornej vysokej školy mediálnej a marketingovej komunikácie dala vláda SR v auguste 2011. S výučbou študijných programov mediálna komunikácia a marketingová komunikácia začala v akademickom roku 2011/2012.

Zdroj: TASR Ilustračné foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM