Jaroslav Dodok Ostatné

Na konferencii mladých Európanov sa hovorí o telerancii a spolupráci

Dodržiavanie ľudských práv, vzájomné porozumenie, tolerancia a spolupráca a tiež dobrovoľníctvo a zmysluplné trávenie voľného času - to všetko sú témy, ktorými sa v týchto dňoch vo Zvolene zaoberajú mladí ľudia na medzinárodnom podujatí Heuréka – konferencia mladých Európanov.

Ilustračný obrázok k článku Na konferencii mladých Európanov sa hovorí o telerancii a spolupráci
Foto: Jaroslav Dodok

Na konferencii prednáša 26 mladých ľudí, žiakov a študentov základných, stredných a vysokých škôl. Keďže rok 2013 je Rokom európskeho občana, príspevky sú nielen v slovenčine, ale aj v iných európskych jazykoch, angličtine, nemčine, španielčine, taliančine, maďarčine, bulharčine a chorvátčine.

Podľa Anny Ostrihoňovej, riaditeľky Súkromného centra voľného času Heuréka, ktoré je hlavným organizátorom konferencie, prednášajú aj deti, ktoré žijú v dvojjazyčnej rodine. Napríklad ich rodičia pochádzajú zo Srbska a Chorvátska, otcovia z Talianska či USA.

„Z konferencie chceme založiť tradíciu a každý rok sa venovať novým témam. Pokúsime sa na ňu získať viac peňazí a pozvať do Zvolena aj viac hostí zo zahraničia,“ uviedla ďalej organizátorka.

Účastníkov konferencie čaká okrem samotných prednášok aj pestrý sprievodný program. Uvidia napríklad v akcii karatistku Denisu Peškovú, bronzovú medailistku z majstrovstiev Európy a čaká ich aj výstup na Pustý hrad, spojený s animačným programom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM