Monika Vengrínová Festivaly

Na popradskom námestí bude nevšedný festival: Mladým chce rozviazať jazyk a otvoriť oči!

Už o pár dní popradské námestie zaplnia mladí ľudia. Na pripravovanom festivale Be active! sa uskutočnia prednášky na atraktívne témy, dotýkajúce sa mladej generácie. Chýbať nebudú ani sprievodné aktivity. Program podujatia vás určite zaujme.

Ilustračný obrázok k článku Na popradskom námestí bude nevšedný festival: Mladým chce rozviazať jazyk a otvoriť oči!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Festival Be active! sa bude konať v piatok 12. a v sobotu 13. septembra na Námestí sv. Egídia v Poprade a prioritne bude zameraný na mladých ľudí. „Cieľom festivalu je mladým otvoriť oči, rozviazať jazyk a ukázať im všetky možnosti, ktoré tu sú a zostávajú nevyužité. Skutočne stačí málo, aby sa mohli rozvíjať, zapájať sa do rôznych projektov, prezentovať sa, vycestovať. Realita je totiž taká, že projektov je veľa, ale ostávajú nevyužité a mladí ľudia sedia doma, nič nerobia, nerozvíjajú sa,“ predstavil základný cieľ nevšedného festivalu Martin Mlynár, predseda Občianskeho združenia (OZ) Social Up, ktoré festival organizuje.

Pod Tatry tak počas dvoch dní zavíta niekoľko zaujímavých rečníkov a organizácií, ktoré mladým ľuďom ponúkajú možnosti pre rozvoj. Medzi rečníkmi tak nájdete napríklad zakladateľa a lektora Neuro-lingvistickej akadémie Petra Sasína, ktorý prednáša o motivácii, publicistu a proeurópskeho lídra Miroslava Hajnoša, ktorý sprostredkúva možnosti vycestovania, stáží, získavania skúseností a približuje Európu mladým ľuďom aj na svojej web stránke. Okrem nich sa mladým Popradčanom prihovorí aj blogger a školiteľ národného vzdelávacieho programu Komprax Jaroslav Dodok či Martin Hlinka, ktorý učí, ako sa správne učiť, a zároveň poukazuje na efektívne vzdelávacie metódy v teórii aj v praxi. Ženskú časť rečníkov bude napríklad prezentovať Martina Vyskočová, ktorá podniká v oblasti vzdelávania a pomáha firmám vo sférach IT, marketingu, financií, manažmentu a podobne, či lektorka jogy Martina Penxová.

„Na festivale si každý mladý človek nájde to svoje. Okrem rečníkov sa predstavia napríklad centrá voľného času, jazykové školy, športové kluby, občianske združenia či európske agentúry. Hovoriť sa bude o európskych projektoch, grantoch, mládežníckych výmenných pobytoch, rôznych projektoch pre mládež, tiež o európskej dobrovoľníckej službe a pracovných stážach v zahraničí. Budú prítomné aj agentúry zamerané na osobnostný rozvoj či rozvoj jazykových schopností,“ vymenúva Mlynár. Organizátori sa tiež budú venovať bezpečnosti na internete a práci s novými technológiami. Súčasťou festivalu bude napríklad aj známy HUG DAY, počas ktorého budú ľudia rozdávať objatia zadarmo, ale aj workshopy jogy a iných záujmových aktivít.

Tlačová beseda k festivalu Be active!
4
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM