Ľubomír Hudačko Univerzity

Na Prešovskej univerzite darovalo krv rekordné množstvo študentov: Ani nestíhali uspokojiť ich záujem!

Pracovníci výjazdového pracoviska Národnej transfúznej služby v Prešove na Prešovskej univerzite takmer nestíhali uspokojiť záujem študentov a pracovníkov univerzity o darovanie krvi. Podujatie sa uskutočnilo v rámci 20. ročníka celoslovenskej Študentskej kvapky krvi.

Ilustračný obrázok k článku Na Prešovskej univerzite darovalo krv rekordné množstvo študentov: Ani nestíhali uspokojiť ich záujem!
Zdroj: TASR

Ako uviedla hovorkyňa PU Kamila Urmaničová, do výjazdového odberu zapojilo 88 darcov krvi z radov študentov i zamestnancov, čo je doteraz najvyšší počet zúčastnených na takejto akcii na PU.

„Dokonca sa stalo, že pár študentov sanitkou previezli na odber do nemocnice a nazad ich sem aj priviezli, aby stihli odobrať krv všetkým, ktorí mali záujem. Taký veľký záujem sme tu ešte nemali. Počas Valentínskej kvapky krvi tu darovalo najvzácnejšiu tekutinu 68 ľudí, dnes ešte o 20 viac,“ uviedla hovorkyňa. K odberu sa odhodlali aj dve prvodarkyne, no boli aj takí, ktorí darovali krv už 20-krát.

Podľa lekára NTS Prešov Mikuláša Hudáka bol záujem študentov prekvapivo vysoký, no spoluprácu s Prešovskou univerzitou v tejto oblasti plánujú rozvíjať aj naďalej, a tak motivovať i ďalších mladých či starých k ušľachtilému činu. Slogan tohtoročnej Študentskej kvapky krvi sa verejnosti prihovára rečou mladých ľudí, keďže primárne je kampaň zameraná na získavanie prvodarcov, medzi ktorými sú najmä ľudia v mladšom veku.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM