Kornel Kubík Rôzne

Na Slovensku štartuje zahraničná výška: Zameraná bude na prax, študenti získajú nemecký diplom

Na Slovensku štartuje v novom akademickom roku 2014/2015 pobočka nemeckej súkromnej vysokej školy Hochschule Fresenius. Štúdium bude prebiehať v slovenčine, pričom sa bude riadiť nemeckými normami. Dôraz sa bude klásť na prepojenie školy s praxou. Sídliť bude v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku štartuje zahraničná výška: Zameraná bude na prax, študenti získajú nemecký diplom
Zdroj: Webnoviny.sk

Budúcim dekanom vysokej školy bude slovenský rodák Martin Užík, ktorý doteraz pôsobil na vysokých školách v Nemecku. „Je to prvá nemecká odborná vysoká škola v Slovenskej republike. Je to tzv. odborná vysoká škola, kde je cieľom urobiť vyškolenie študentov so zameraním na prax,“ priblížil Užík s tým, že študenti budú v rámci vzdelávacieho procesu spolupracovať s firmami na rôznych projektoch. Škola prináša študijné programy podniková psychológia a manažment médií a podnikanie. Základnú ponuku dopĺňa podniková ekonómia.

Študenti budú mať po celý čas status nemeckého študenta a môžu získať medzinárodné tituly Bachelor of Arts a Master of Arts. Výška školného sa bude na semester pohybovať na úrovni 890 eur v bakalárskom štúdiu a 945 eur v magisterskom štúdiu. Jednou z výhod je podľa Užíka, že slovenskí študenti dostanú nemecký diplom vysokej školy Fresenius. „Každý vie, čo je za tým, vie aká je kvalita, vyučujeme podľa nemeckých štandardov, skúšky sú podľa nemeckých štandardov,“ dodal Užík.

Každý záujemca o štúdium na tejto vysokej škole bude musieť absolvovať aj prijímacie skúšky. „Prijímacie konanie pozostáva z dvoch častí. Prvá časť sú otázky, ktoré keď niekto počúval štyri roky svojich učiteľov na gymnáziu, tak ich určite dokáže správne zodpovedať a druhou časťou sú úlohy, kde v skupine spolu s mentorom musia študenti vyriešiť praktické úlohy,“ dodal Užík. Prijímacie konanie na vysokej škole potrvá do 15. októbra.

Hochschule Fresenius je súčasťou skupiny Cognos AS Hamburg jednej z najväčších a najstarších súkromných vzdelávacích spoločností v Nemecku. Do koncernu patrí 11 inštitúcií a 21 vzdelávacích subjektov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM