Kornel Kubík Univerzity

Na Univerzite Komenského sa oceňovalo: Akademickú pochvalu si od rektora prevzalo 30 študentov

Na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave včera ocenili za výnimočnú činnosť študentov aj pedagógov. Akademickú pochvalu si z rúk rektora UK Karola Mičietu prevzalo 30 študentov, ďakovné listy 28 pedagógov.

Ilustračný obrázok k článku Na Univerzite Komenského sa oceňovalo: Akademickú pochvalu si od rektora prevzalo 30 študentov
Zdroj: TASR

Najväčšia univerzita na Slovensku tak pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva (17.11.) uznala ich výnimočnú prácu pri reprezentácii školy doma i v zahraničí.

Rektor na slávnostnom podujatí ocenil u študentov ich snahu byť úspešnými v štúdiu a aj v iných aktivitách, ktorým sa venujú. Pedagógom poďakoval za ich záslužnú prácu pre univerzitu a svojich študentov, ktorá sa prejavila v mnohých vedeckých, umeleckých či odborných úspechoch. „Prispievate k šíreniu dobrého mena svojej fakulty, našej alma mater, aj Slovenska v európskom i medzinárodnom kontexte,“ adresoval im Mičieta.

Medzi ocenenými študentmi bola aj doktorandka na Katedre žurnalistiky Filozofickej fakulty UK Simona Mikušová. Akademickú pochvalu získala za to, že sa počas svojho štúdia aktívne zapájala do vedeckej i pedagogickej činnosti katedry. Svoj úspech vníma ako dobrú motiváciu do ďalšieho akademického i profesijného života. „Je to zrejme dôkaz toho, že idem dobrým smerom a mám v ňom ďalej pokračovať,“ povedala študentka.

Odovzdávanie akademických pochvál a ďakovných listov študentom a pedagógom sa konalo v rámci niekoľkých podujatí, ktoré UK pripravila pri príležitosti 25. výročia Nežnej revolúcie.

Foto: Vľavo rektor UK Karol Mičieta a ocenená študentka Angeliki Voutsina.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM