Jozef Milan Rôzne

Najlepší z najlepších žiakov Slovenska do tretice v Ružomberku

Už tretí rok po sebe hostil šachový klub Ružomberok najlepších šachistov a šachistky základných škôl. Celoštátne finále sa konalo 12. decembra v krásnych priestoroch hotela Kultúra v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Najlepší z najlepších žiakov Slovenska do tretice v Ružomberku
Zdroj: Dnes24.sk

Postupová súťaž, v ktorej si zmeralo sily viac ako 1600 žiakov základných škôl, spoznala tohtoročných majstrov Slovenska medzi základnými školami. Štartovná listina napovedala už od začiatku silné boje v oboch kategóriách.

Chlapci

Kategóriu chlapcov vyhral Jerguš Pecháč, talent zo Žiliny. Druhý sa umiestnil Dmitrij Nestorenko z Ukrajiny. Dmitrij pochádza z mesta Mariupoľ na pobreží Azovského mora v Doneckej oblasti, kde sa v súčasnosti bojuje. Na Slovensko prišiel len pred tromi týždňami a reprezentoval gymnázium Pankúchova v Bratislave. Stal sa tak prvým medailistom bez slovenského občianstva. Bronzová priečka patrila minuloročnému víťazovi Samirovi Sahidimu z Trnavy .

Dievčatá

Zaujímavá bola aj kategória dievčat, kde sa až v poslednom kole rozhodovalo o celkovom prvenstve. Zlato si odváža do Bardejova Dominika Ferková, druhou v poradí skončila Anna Vrtiaková z Bratislavy a do Detvy si tretie miesto nesie Stella Saňková.

Organizačný tím Šachového klubu

Podujatie zorganizoval skúsený organizačný tím šachového klubu Ružomberok na čele s Marekom Zelnickým, o hladký priebeh sa postaral medzinárodný rozhodca Karol Pekár a garant podujatia Stanislav Vlček. Záštitu nad celým podujatím prevzal Michal Slašťan, poslanec žilinského VÚC. Pre ružomberský šachový klub bolo toto vydarené podujatie akousi „čerešničkou na torte“ po organizačne najnáročnejšej sezóne. Už v týchto dňoch mladá partia pripravuje ďalšie vrcholové podujatia, ktoré nás čakajú v roku 2015.

Zdroj: Natália Holáková; foto: Martin Buzna;

Majstrovstvá SR žiakov v šachu
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM