JAB Rôzne

Nápad za sto bodov na gymnáziu v Spišskej: V škole vytvorili originálne ulice! FOTO

Ulica fialiek, tulipánov či oranžovej gerbery. Nie, to nie sú názvy lokalít v meste. Takto sa totiž volajú chodby gymnázia na Javorovej v Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Nápad za sto bodov na gymnáziu v Spišskej: V škole vytvorili originálne ulice! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Na Javorke v Spišskej Novej Vsi sa môžete orientovať už aj podľa ulíc. Chodby v interiéri školy dostali originálne názvy v cudzích jazykoch a to nie je všetko. Nápad stvoriť ulice v škole sa zrodil podľa slov riaditeľky gymnázia Márii Kaľavskej v tvorivej hlavičke pani učiteľky Gabiky Zahurancovej, ktorá spravuje klub s názvom „Upgrejdy Javorky“. „Keďže sme škola orientujúca sa na výučbu cudzích jazykov, prirodzene prišla myšlienka každú chodbu v škole venovať jednému európskemu jazyku,“ ozrejmila riaditeľka.

Ako vysvetlila, prvá vznikla chodba namaľovaná na fialovo, čo evokovalo ulicu fialiek a prischol jej francúzsky jazyk, teda „La rue des violettes“. Zelená chodba propaguje nemecký jazyk a dostala názov „Grüne Gasse der weißen Tulipen“ teda zelená ulica bielych tulipánov. „Ďalšie dve ulice sme spojili. Okrem cudzieho jazyka aj s venovaním konkrétnym študentom,“ doplnila Kaľavská.

Nostalgická ulička ružovej brezovej jahňady v ruskom jazyku a pôvabná ulička oranžovej voňavej gerbery v anglickom jazyku je zároveň aj venovaná dvom čerstvým maturantom Martinovi Makarovi a Alexandrovi Valachovi. „Títo dvaja páni maturanti úspešne reprezentovali našu školu na rôznych súťažiach na celoslovenskej úrovni a sú stelesnením „duše Javorky“. Aj tieto venované ulice sú dôkazom toho, že Javorka je školou, ktorá stavia do popredia svojich študentov a ich osobnosť,“ uzavrela riaditeľka gymnázia s tým, že ďalšie ulice ešte určite pribudnú.

Originálne chodby na Javorke si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Čítajte tiež:

Originálne ulice na chodbách novoveského gymnázia :)
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM