Jaroslav Dodok Rozhovor

Narodeninový rozhovor so šéfredaktorom J. Dodokom: Student24 mi robí radosť

Náš spravodajský portál Student24 oslavuje tento mesiac svoje prvé narodeniny. My sme pre vás pripravili špeciálny narodeninový rozhovor s jeho zakladateľom. Spomenie si ešte na prvý autorský článok, ktorý na webe publikoval?

Ilustračný obrázok k článku Narodeninový rozhovor so šéfredaktorom J. Dodokom: Student24 mi robí radosť
Foto: Jaroslav Dodok

Ako a kedy ti prvý krát napadla myšlienka vytvoriť študentský spravodajský portál? Svet internetu a žurnalistiky ma fascinoval už od malička. Samotná myšlienka vytvoriť jedinečný web pre mladých ľudí mi skrsla v hlave pri podujatí Press Day, ktoré sme organizovali v novembri 2011. Na tento event prišli viaceré osobnosti z mediálnej branže a ukazovali mladým ľuďom zákulisie médii. Vtedy sa ma študenti pýtali, ktorý portál by som im odporučil navštevovať a čítať. Zamyslel som sa a zistil som, že to čo mládež hľadá, na internete ešte chýba. Od tej chvíle som vedel, že sa idem pustiť do môjho zatiaľ najväčšieho projektu – vytvoriť spravodajský portál.

Nepovažovali ťa vtedy tak trocha za šialenca? :) Vytvoriť vlastné médium v šestnástich?! Priznávam, mal som vtedy dá sa povedať ružovú predstavu o budovaní portálu. Realita bola mierne iná, ako moje plány a myšlienky. Stretol som sa so zaujímavými reakciami môjho okolia, niektorí moju myšlienku odsúdili na neúspech, iní mi držali palce. Ale čo sa mi páči najviac, našli sa aj takí, ktorí priložili ruku k dielu. Chuť pustiť sa do niečoho nového bola u mňa taká silná, že mi pomohla prekonať prvotné neúspechy. O niečo neskôr, po 3 mesiacoch prišli aj prvé pozitívne reakcie a menšie úspechy. Dali sme dokopy základňu redaktorov a od vtedy to už nie je o mne, ale o našom tíme.

Spomenieš si na prvý článok, ktorý si nahodil na web? Kto by si nespomenul … :) Prvé články, ktoré sme na web nahadzovali, boli len „testovacie“, aby sme vychytali všetky nedostatky. Prvý autorský článok som bol robiť 25.januára 2012 na zimnom štadióne v Banskej Bystrici. Moja prvá reportáž na Student24 bola z hokejového zápasu študentov GJGT a GAS. Atmosféra bola úžasná, cítil som sa neopísateľne a aj samotný výsledok zápasu 6:4 hovorí za všetko.

Zaiste si si vtedy dal nejaký cieľ alebo mal predstavy o tom, kam to má portál za rok dosiahnuť. Splnili sa to? Bolo hneď jasné, že ak sa chceme udržať na trhu medzi konkurenciou, musíme byť aktuálny. To si myslím, že sa nám darí v porovnaní s ostatnými webmi, ktoré nedokážu publikovať reportáže tak rýchlo, ako my. Veľkým otáznikom bol pre nás aj bulvár, krimi a šoubiznis. Ten sme však zmietli zo stola, pretože takýto obsah nemá pre čitateľov žiadny prínos. Namiesto toho naše spravodajstvo obohacujeme inšpiratívnymi príbehmi mladých talentovaných ľudí. V priebehu roka sme menili aj dizajn webu, ktorý je pre čitateľov oveľa prehľadnejší, cítime však potrebu ho ešte vylepšiť, aby bol viac výraznejší.Keď sme Student24 pred rokom spúštali, nečakali sme, že oň prejavia záujem napríklad aj v Českej republike. Náš prvý rok existencie nebol ľahký, ale veľa nás naučil aj po profesionálnej stránke.

Pokračovanie rozhovoru s Jaroslavom Dodokom si môžete prečítať už v nedeľu 3. februára.

student24/Kornel Kubík

Narodeninový rozhovor so šéfredaktorom J. Dodokom: Student24 mi robí radosť
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM