Jaroslav Dodok Udalosti

Nechali sme knihy rozprávať…

Tento týždeň bol pre mládež zo Sniny skutočne výnimočný. V utorok 24.1.2012 mali možnosť zúčastniť sa jedinečného projektu „Živá Knižnica“, v ktorom Živé knihy rozprávali svoje príbehy.

Živé knižnice fungujú rovnako ako klasická knižnica – rozdiel je však v tom, že knihy v živej knižnici sú ľudia, ktorí sú reprezentantmi skupín konfrontovaných s určitými predsudkami a stereotypmi. Často sú obeťami diskriminácie alebo sociálneho vylúčenia. Živá knižnica ponúka jedinečnú možnosť vypočuť si príbeh “z prvej ruky” a získať tak nový pohľad na niekoho (alebo niečo), na koho (alebo čo) už má vytvorený názor.

Knihovníkom a zároveň aj živou knihou bol vtipný a energický pán Martin. Podelil sa s nami o to, ako sa dá naučiť žiť s hendikepom. Napriek tomu, že sa narodil bez rúk, vedie plnohodnotný život a jeho cieľom je pomáhať ľuďom. Ďalšími knihami boli Svetlana z Ruska a vysokoškolský učiteľ pán Tomáš. Obaja pracujú v neziskovej organizácii Spoločnosť ľudí dobrej vôle, kde sa venujú pomoci utečencom integrovať sa do spoločnosti. Podujatie sme realizovali v spolupráci s IUVENTOU- Slovenským inštitútom mládeže a Mestskou knižnicou v Snine.

Zdroj: http://icm.sk/

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM