Jaroslav Dodok Rôzne

Nedajte sa nachytať na červený Facebook! Ide o nebezpečný vírus...

Ak ste aj vy v posledných dňoch uvažovali, či vyskúšate červenú verziu Facebooku, dajte si veľký pozor. Zistenia preukázali, že ide o veľký internetový fake, ktorý sa veľmi ľahko dostane k vašim dátam a môžem vám spôsobiť nemalé problémy.

Ilustračný obrázok k článku Nedajte sa nachytať na červený Facebook! Ide o nebezpečný vírus...
Foto: Jaroslav Dodok

Používatelia Facebooku by si mali dávať pozor na rozšírenie pre prehliadač Google Chrome. Rozšírenie sľubuje vizuálnu zmenu Facebooku na červené prevedenie. „Ak si užívateľ používajúci prehliadač Google Chrome toto rozšírenie nainštaluje, získa tento program prístup do histórie prehliadača, ako aj k dátam uloženým v prehliadači,“ upozornila hovorkyňa spoločnosti Eset Zuzana Hošalová.

Poukázala, že tak isto v mene užívateľa pridá na Facebook obrázok promujúci toto rozšírenie a taktiež v mene obete pridá pod obrázok komentár s linkom na túto hrozbu. „Na obrázku tiež otaguje viac než 40 kontaktov obete, ktoré môžu svojou nevedomosťou pomôcť k šíreniu tejto hrozby,“ priblížila.

Na dotazník nereagujte!

Užívateľom iných internetových prehliadačov sa, naopak, zobrazí dotazník s údajnou súťažou o vecné ceny.„Neodporúčame do tohto dotazníka vypĺňať žiadne osobné a citlivé údaje, keďže používateľ nedokáže overiť, či naozaj ide o reálnu súťaž o ceny,“ zdôraznila Hošalová.

Infikovaný používateľ môže hrozbu odstrániť priamo v prehliadači Google Chrome. V nastaveniach je potrebné kliknúť na „Nástroje“, potom na „Rozšírenia“ a potom na „Odstrániť z prehliadača Chrome“.

student24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM