Kornel Kubík Ostatné

Nemusíš robiť nič: Pod týmto heslom štartuje Študentská kvapka krvi

Slovenský Červený kríž (SČK) dnes (14. októbra) štartuje v poradí už 19. ročník kampane Študentská kvapka krvi, ktorá potrvá do 15. novembra. Heslom tohtoročnej kampane je Nemusíš robiť nič.

Ilustračný obrázok k článku Nemusíš robiť nič: Pod týmto heslom štartuje Študentská kvapka krvi
Zdroj: Webnoviny.sk

Tento apel SČK adresuje darcom a potenciálnym darcom krvi. „Stačí sa rozhodnúť a prísť darovať krv na mobilný odber alebo odberové miesto Národnej transfúznej služby (NTS) SR či hematologicko-transfúzne oddelenie (HTO) nemocníc, tam už všetko potrebné urobia profesionáli,“ informuje SČK. Cieľom kampane je primäť najmä mladých ľudí, aby chodili darovať krv pravidelne, čím sa zabezpečuje dostatok krvi v zdravotníctve.

Ako uvádza SČK, už takmer dvadsaťročná tradícia kampane prináša ovocie, jej výsledkom je získanie tisícov pravidelných darcov krvi. V ostatných rokoch výrazne stúpol najmä podiel mladšej generácie medzi oceňovanými mnohonásobnými darcami krvi.

Mobilné odbery krvi a ďalšie sprievodné akcie akými sú napríklad náborové workshopy či simulované odbery krvi sa budú konať vo všetkých väčších mestách, ale aj mnohých obciach Slovenska. Krv však môžu ľudia darovať každodenne od pondelka do piatka na všetkých odberových miestach NTS SR a vo vyhradených dňoch na HTO nemocníc. Viac informácií nájdu záujemcovia na http://www.redcross.sk/…ovanie-krvi/.

Kampaň zameranú na oslovovanie darcov krvi organizuje SČK v spolupráci s NTS SR a HTO nemocníc.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM