Michal Lendel Zábava

Nevšedný nápad na košických zastávkach MHD: Bubliny nenechajú nikoho ticho sedieť :)

Aj vás už nebaví len tak nečinne postávať na zastávkach MHD? Čo tak prehodiť pár slov s človekom vedľa vás. Dopomôcť k tomu má nápad Igora Kupca, ktorý prostredníctvom komixových bublín nenechá nikoho ticho sedieť...

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný nápad na košických zastávkach MHD: Bubliny nenechajú nikoho ticho sedieť :)
Zdroj: Dnes24.sk

Anonymita spoločnosti, v ktorej žijeme, dala inšpiráciu Igorovi Kupcovi k originálnemu nápadu, ktorý rozbehol v Košiciach. Podľa jeho slov nie sme schopní sa na seba usmiať, pomôcť si, či prehodiť spolu pár milých slov. Na vzájomnú nedôveru a nezáujem o druhých sa už autor projektu Bubliny nedokázal nečinne prizerať.

„Dobrým príkladom tejto anonymity a nedôvery sú zastávky MHD. Celé mesiace, či roky sa na nich stretávajú, často tí istí ľudia, bez akejkoľvek vzájomnej komunikácie, či prejavenia záujmu. Každý si žije vo svojej vlastnej bubline,“ uviedol Igor Kupec.

Projektom Bubliny chce autor reagovať na túto situáciu. „Formou komixových bublín staviam ľudí, ktorí pri seba na zastávkach sedia, do fiktívnych dialógov, vzájomnej interakcie či vtipných situácií,“ uviedol. Autor chce dať ľuďom impulz k rozhovoru, k pobaveniu sa alebo ich chce aspoň inšpirovať k tomu, aby o vzájomných vzťahoch začali premýšľať.

„Projekt Bubliny nie je reklamnou ani politickou kampaňou. Nie je súčasťou žiadneho kultúrneho projektu, či organizácie. Ide mi len o inšpirovanie ľudí,“ dodal. Veď si to celé pozrite v našej fotogalérii :)

Projekt Bubliny
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM