Stanislav Černák Rôzne

Novinka na zvolenskom gymnáziu nemá chybu: Socha Ľudovíta Štúra v životnej veľkosti!

Zvolenské gymnázium si počas celého školského roka pripomína pekné jubileum. Uznávaná a úspešná škola je tu už 95 rokov. A teraz sa môže už aj pýšiť sochou Ľudovíta Štúra a to v životnej veľkosti.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na zvolenskom gymnáziu nemá chybu: Socha Ľudovíta Štúra v životnej veľkosti!
Zdroj: Dnes24.sk

Školský rok 2014/2015 sa nesie v peknom jubileu. Zvolenské gymnázium Ľudovíta Štúra oslavuje 95. výročie svojho vzniku. Pri tejto príležitosti a pri oslavách 200. výročia narodenia Ľudovíta Štúra pripravila Študentská rada pre svoju školu darček.

„Ide o projekt Štúr, ktorého výsledkom je socha Ľudovíta Štúra z topoľového dreva v životnej veľkosti. Tú slávnostne odhalili vo vestibule školy za prítomnosti riaditeľky školy Evy Chylovej, primátorky Zvolena Lenky Balkovičovej, zástupcov Študentskej rady a ďalších hostí,“ prezradila učiteľka Ivetta Vidová. Socha je dielom majstra rezbára Miroslava Trnovského z Ružomberka a bola hradená z prostriedkov Európskej únie.

Oslavy 95. výročia školy vyvrcholili začiatkom mája v Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene predstavením Škola hrou – Život ťa naučí, ktorého sa okrem žiakov školy zúčastnili aj zástupcovia mesta, bývalí riaditelia i učitelia školy a ďalší hostia.

Foto: Gymnázium Ľ. Štúra

Zvolenské gymnázium Ľ. Štúra zavŕšilo oslavy 95. výročia vzniku
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM