Kornel Kubík Rôzne

Novinky v Testovaní 9: Deviataci budú monitor písať o mesiac neskôr, mnohí na počítači

Deviatacké testovanie čakajú zmeny. Žiaci budú oproti minulému roku písať monitor o mesiac neskôr. Ďalšou novinkou bude v tohtoročnom Testovaní 9 popri písomnej forme testovania aj jeho elektronická forma.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v Testovaní 9: Deviataci budú monitor písať o mesiac neskôr, mnohí na počítači
Zdroj: TASR

Podľa riaditeľky Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) Romany Kanovskej ministerstvo školstva a NÚCEM vyšli v ústrety požiadavkám riaditeľov ZŠ, ktorí žiadali už dlhší čas, aby sa Testovanie 9 konalo v neskoršom období školského roka. Monitor sa tak budúci školský rok 2014/2015 uskutoční 8. apríla a náhradný termín bude 21. apríla.

„Ďalšou novinkou pre školy zapojené do národného projektu NÚCEM E-test bude v tohtoročnom Testovaní 9 popri písomnej forme testovania aj jeho elektronická forma. Do elektronického Testovania 9 sa zapojí približne 200 certifikačných základných škôl. Úlohy budú mať žiaci v písomnej aj v elektronickej forme identické,“ uviedla Kanovská. Elektronické testovanie sa uskutoční v rovnakom termíne ako u rovesníkov, ktorí absolvujú písomnú formu.

Takmer 570 deviatakov na 16 základných školách si elektronické testovania vyskúšalo už predošlom školskom roku. Podľa Kanovskej dosiahli porovnateľné výsledky s písomnými testami.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM