Kornel Kubík Kultúra

OBRAZOM: Electro Swing Fever v Bratislave: 10 hodín plných tanca

Posledný januárový víkend začal netradične. V piatok 24. januára večer o ôsmej hodine sa v bratislavskom Nu Spirit Clube ozývali prvé tóny príjemnej tanečnej swingovej hudby. Electro Swing Fever sa práve rozbehla.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Electro Swing Fever v Bratislave: 10 hodín plných tanca
Zdroj: Dnes24.sk

Zohraná dvojica DJs Swing Thing a Papa Django spolu hrá a baví ľudí už skoro sedem rokov. Ich spoločným úsilím vznikol projekt Electro Swing Bohemia, ktorý je tu asi dva roky a majú s ním ešte veľké plány. Jedným z podujatí, ktoré zastrešuje, je práve Electro Swing Fever. Každá akcia je niečím iná a jedinečná, avšak vždy plná energie.

Plný parket

Prekvapením večera sa stala neohlásená spoločná choreografia niekoľkých profesionálnych tanečníkov a amatérov, ku ktorým sa postupne pridával každý, kto mal chuť. Po chvíli sa tak stal klub svedkom zohraného charlestonového flashmobu. Následne bol zahájený krátky workshop pod vedením tanečníčky Stely Koščíkovej. V priebehu pár sekúnd sa parket zaplnil, a kto zaváhal, mohol sa potom už iba pozerať. Čistili sa topánky, lyžovalo sa, ale aj kolobežkovalo. Tak zneli názvy charlestonových tanečných prvkov, ktoré ste si mohli vyskúšať v praxi.

Navnadená príjemná tanečná atmosféra pokračovala i naďalej. Pred polnocou ako z filmu dobehli dva tanečné páry v zložení Peter a Martina Griačovci a Juraj Guldán s Mariett Parrákovou. Oba páry sú reprezentantmi Slovenska v Boogie – Woogie. Predvádzali šou, ktorú ste možno predtým naživo ešte nikdy nevideli. Nechýbali ani slávne akrobatické otočky partnerky okolo ruky či nohy tanečníka. Úsmevy a nadšené ovácie sa ozývali z úst prizerajúcich sa.

Pozitívne ohlasy

Roman Lalík (DJ Papa Django) na otázku, čo hovorí na dnešnú party, odpovedal: „Som veľmi spokojný s priebehom akcie, v Nu Spirit-e sme hrali už aj predtým, ale máme tu doteraz najviac ľudí.“

Roman taktiež prezradil, že za ich veľký úspech považuje to, že v marci spolu s Jakubom (DJ Swing Thing) budú predskokanmi Parov Stelar Band v Brne a okrem toho si zahrajú aj na ich afterparty.

Pravidelná návštevníčka Silvia sa vyjadrila: „Akcia sa mi veľmi páči, bola som i na ostatných swing party organizovaných aj v Žiline.“ Tancovala aj napriek tomu, že mala zdravotné problémy, tónom hudby jednoducho nevedela odolať.

Súčasťou programu bol aj DJ Cab Canavaral a Simona Hulejová

Na podujatí si zahral aj DJ Cab Canavaral, ktorý oživil svoju hru hraním na saxofón. „Je to uznávaný rakúsky producent a DJ v jednom,“ podotkol Roman.

O spestrenie sa postarala aj mladá speváčka Simona Hulejová a vynikla medzi samými mužmi. Jej hlas znel v súzvuku hudby, ktorú mixovali Jakub a Roman. Ozajstnú radosť z hrania bolo vidieť na všetkých účinkujúcich. Návštevníci klubu si to tiež patrične vychutnávali. Atmosféru dotváralo aj to, že väčšina prišla tematicky „swingovo“ oblečená.

Párty trvala až do šiestej rána

„Na swing akcii som prvýkrát v živote, veľmi si to tu užívam. Som spokojná, že party je niečím iná, nie je to typická diskotéka s najhranejšími rádiovými hitmi. Tiež sa mi páči aj to, že ľudia sú oblečení v štýle swingu. Cítim sa akoby sme sa vrátili v čase, je tu fajn. Určite prídem aj nabudúce,“ rozpráva Veronika, jedna z mnohých hostí tiež tematicky oblečených.

Party mala končiť oficiálne o štvrtej, ale nakoniec posledné zvuky dozneli niečo po šiestej hodine. Ivana Drábová z organizačného tímu bratislavskej Electro Swing Fever, sa na čas ukončenia akcie vyjadrila: „Na týchto party sú ľudia zvyknutí, že končia za svitania. Tancuje sa, kým všetko vládze :)“

Ak vás akcia zaujala, tak si tú ďalšiu určite nenechajte ujsť. Najbližšie sa Electro Swing Fever bude konať v Žiline, a to už o necelý týždeň, 31. januára.

Student24/Martina Trepáková, foto: Andrej Mann, Martin Haburaj

Chcete sa aj vy stať tvorcom spravodajstva Študent24? Máte záujem pripravovať rozhovory, zúčastňovať sa inšpiratívnych podujatí a nahliadnuť do zákulisia školstva? Napíšte nám na: student@global24.sk

Electro Swing Fever v Bratislave: 10 hodín plných energie
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM