Jaroslav Dodok Životný štýl

Od karate k fotografovaniu

Patrik Ščevlík z Detvy má len 16-násť rokov, ale už tri roky sa venuje fotografii. Na svoj fotoaparát zachytáva zaujímavé fotky, jeho objektom sú vlaky, príroda a občas okolo neho prebehne aj srnka.

Čo ta priviedlo k fotografii?

Začal som tak, že som robil karate a chcel som len nejaký fotáčik na príležitostné fotenie na súťažiach. Dostal som ho pod stromček, ale to som ešte nevedel, že ma fotenie začne veľmi baviť. Fotil som nielen karate, ale aj všetko okolo seba. Našetril som si na zrkadlovku, ktorou fotím teraz a môžem povedať, že fotenie začína byť môj život.

**Čomu si sa začal teraz viac venovať? **

Mám rád prírodu, ale začalo ma baviť fotiť modeling. Mojím novým obľúbeným objektom sú aj vlaky. Naviedol ma na to môj kamarát.

**Na aký najlepší zážitok si spomínaš? **

Nikdy nezabudnem na zážitok s tým srncom, ktorý som aj zdokumentoval na fotke. Stádo asi 20 srniek sa páslo na poli, kde som sa nemohol skryť. Preto som sa skúsil k nim viac priblížiť, čo sa mi avšak nepodarilo a všetky srnky utiekli 300 metrov odo mňa. Tak som si sadol a keďže v mobile mám nahratý zvuk na vábenie srniek, pustil som to a čakal, čo sa stane. Eekt bol veľmi prekvapivý. Srnec so srnkou sa rozbehli smerom ku mne a zastavili 20 metrov odo mňa. Srdce mi búšilo a fotil som o život.

Ešte by si nám mohol povedať, čo robíš, keď nefotíš…

Venujem sa florbalu, chodím do posilky, nedávno som sa zapojil do národného projektu KomPrax, no a okrem toho občas niečo napíšem aj pre Student 24 :) .

Pozrite si aj fotoreportáž, ktorú Patrik Ščevlík spravil na podujatí Big air I love Košutka: http://www.student24.sk/clanky?…

Foto: Patrik Ščevlík

patrik š?evlik
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM