Jaroslav Dodok Šport

Olympijská štafeta putuje po Slovensku

V pondelok dňa 23.4 2012 do Krupiny zavítala štafeta olypijského ohňa, ktorý putuje v týchto dňoch po celom Slovensku. Oheň symbolicky zapália v mestách, ktorými štafeta prechádza

Svoju cestu začala v Bratislave a putovala ďalej mestami ako Nitra, Martin, Banská Bystrica a pôjde ďalej celým Slovenskom cez Lučenec, Košice, Prešov, Poprad až naspäť na Západné Slovensko do Bratislavy. Tam ukončí svoju cestu práve v deň, keď si celý svet pripomína založenie Medzinárodného olympijského výboru.

[blockquote]Inak tomu nebolo ani v Krupine. Poobede pred druhou hodinou sa na námestí rozozvučala hudba, ktorú obohatili deti z tanečnej skupiny Fresh tancom. Po pozretí pár tanečných choreografií sme už videli prichádzajúci oheň, ktorý na hraniciach mesta Krupina prevzala profesorka PaedDr. Oľga Kvasová spolu so študentmi základných a stredných škôl.[/blockquote]

Olympijský oheň sprevádzajú bývalí, ale aj terajší športovci Slovenska ako napríklad Ivan Čierny, Martin Vrábeľ alebo Matej Tóth.

Prítomným ľuďom sa na námestí prihovoril primátor mesta Ing. Radoslav Vazan, ktorý prebral štafetu a zapálil oheň v Krupine. Potom symbolicky pripol stužku od mesta Krupina k ďaľším, ktoré sa počas štafety nazbierali. Nasledovalo podpisovanie do mestskej kroniky sprevádzané príhovorom hostí. Nakoniec ešte žiaci odprevadili behom olympijský oheň po koncovú značku mesta Krupina, kde ho odovzdali mestu Šahy, kam štafeta pokračuje.

Text: Tereza Tomašovicová, Kristína Kružicová Foto: Kristína Kružicová

ohen
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM