Aktualizované Kornel Kubík Rôzne

Opäť zmena vo vedení školstva: Prezident prijal demisiu ministra a vymenoval nového

Na vedúcom poste rezortu školstva opäť prichádza k zmene. Len pred niekoľkými mesiacmi sa stal ministrom školstva Peter Pellegrini a dnes prezident znova vymenoval nového šéfa rezortu.

Ilustračný obrázok k článku Opäť zmena vo vedení školstva: Prezident prijal demisiu ministra a vymenoval nového
Zdroj: TASR

Prezident SR Andrej Kiska dnes prijal demisiu ministra školstva Petra Pellegriniho (Smer-SD) a na jeho miesto vymenoval súčasného štátneho tajomníka rezortu Juraja Draxlera.

K výmene na tejto pozícii prichádza druhý raz počas niekoľkých mesiacov. Pellegrini sa zhostil tejto funkcie v júli po tom, ako sa rozhodol podať demisiu vtedajší šéf ministerstva školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD).

Pellegrini bol vtedy štátnym tajomníkom na ministerstve financií. Teraz odchádza, aby nastúpil na uvoľnené miesto predsedu Národnej rady SR. Poslanci ho za šéfa parlamentu zvolili dnes popoludní.

Prezident Draxlerovi pripomenul, že sa stal ministrom rezortu, od ktorého práce a schopnosti hľadieť dopredu závisí prosperita a kvalita života v spoločnosti. „Slovensko si nemôže dovoliť zaostávať v oblasti vzdelávania, vedy a výskumu. Nemôžeme si to dovoliť, lebo inak premrháme našu budúcnosť,“ podčiarkol vo svojom príhovore.

Foto: Peter Pellegrini a Juraj Draxler

Prezident prijal demisiu ministra a vymenoval nového
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM