Kornel Kubík Udalosti

V Bystrici môžete cez víkend zájsť na Blší trh: Čo všetko návštevníkov čaká?

Už najbližšiu nedeľu sa v Banskej Bystrici uskutoční Blší trh nielen pre študentov, ktorý pripravili kamarátky Silvia a Terka, aby vytvorili priestor pre šikovných handmade predajcov. Návštevníci sa môžu tešiť aj na maškrty, knihy či nábytok za dobrú cenu.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici môžete cez víkend zájsť na Blší trh: Čo všetko návštevníkov čaká?
Zdroj: Webnoviny.sk

Kamarátky spojili staré s novým

Za týmto podujatím stoja Silvia Sviteková a Terka Kramolišová, ktoré sa rozhodli prostredníctvom projektu KomPrax (Kompetencie pre prax) vytvoriť niečo zaujímavé. „Niečo, čo tu už bolo – burza starých vecí, a prepojiť to a obohatiť o niečo nové a príjemné. A teda tu vznikol nápad spojiť Blší trh s predajom handmade vecí, keďže je množstvo ľudí, najmä študentov, ktorí tvoria a nemajú sa kde prezentovať. My sme sa rozhodli, že im tento priestor vytvoríme,“ vraví Silvia.

Návštevníci sa môžu tešiť na množstvo šikovných ľudí, predávať budú napríklad sestry so známymi brošničkami pod názvom Prisherky či na výborné koláčiky a rôzne prekvapenia.

Podujatie spríjemnia kapely Slovak Tango a Pas de pitié!

„Samozrejme, ako na všetkých blšákoch, tak aj na našom budú staré knihy, noty a veľa iných neobvyklých vecí, ktoré si už čo-to prežili, ale stále nie sú súce do kontajnera“ s úsmevom vraví Silvia. Prezrádza aj to, že podujatie spríjemnia dve kapely – Slovak Tango a Pas de pitié! Nebude chýbať občerstvenie, vstup je voľný.

„Bude to nielen študentské podujatie na začiatku predvianočného obdobia, kde si ľudia môžu „uloviť“ neobyčajné darčeky za dobrú cenu pre svojich blízkych,“ pozývajú organizátorky na Blší trh. Konať sa bude 1.12.2013 od 15:00 do 19:00 v Misijnom dome (Skuteckého 4) v Banskej Bystrici.

Predávať môžete aj vy

Pokiaľ vyrábate originálne veci alebo chcete staré ponúknuť ostatným, tak vás tam organizátorky rady uvítajú. Obmedzenia nie sú žiadne, s účasťou na trhu nie sú spojené žiadne poplatky. Svoj záujem prísť je však potrebné nahlásiť vopred na adresu studentskyblsak@gmail.com.

Foto: ilustračné

Originálne handmade výrobky aj maškrty: Šikovní študenti dostanú priestor na Blš
1
Galéria
Foto: Kornel Kubík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM