Jaroslav Dodok Kultúra

Oslavy v Nitre: Čakajú vás vystúpenia IMT Smile, folklórnych súborov, ale aj Itcha Pčelára

Ak stále neviete čo s načatým víkendom a ste z Nitry prípadne z jej blízkeho i ďalekého okolia nenechajte si ujsť slávnosti pri príležitosti 1150. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu.

Ilustračný obrázok k článku Oslavy v Nitre: Čakajú vás vystúpenia IMT Smile, folklórnych súborov, ale aj Itcha Pčelára
Zdroj: Dnes24.sk

Pod Zoborom prebiehajú slávnostné dni už od včera a budú trvať až do nedele 7. júla.

Bohatý program je koncipovaný ako komplex duchovných, vedeckých, historických, hudobných, výtvarných divadelno-vizuálnych a rôznych reprezentačných aktivít, oznamuje oficiálna stránka mesta Nitra

K spomínaným oslavám prispela aj Národná banka Slovenska a to vydaním pamätnej dvojeurovej mince. V Nitre sa uskutočnila i prezentácia slovenskej poštovej známky k 1150 výročiu príchodu slovanských vierozvestov.

Folklór, klavír a rock

Dnešný sobotňajší večer bude bohatým hudobným spestrením a bude sa niesť v znamení folklóru, klavíru a rocku. Pre fanúšikov folklóru je pripravený Slavica fest, na ktorom vystúpia rôzne folklórne súbory zo Slovenska i zahraničia (Bielorusko, Srbsko, Rusko atď.) Následne sa odohrá klavírna šou Jozefa Hollého. Pričom nejde o klasické klavírne vystúpenie ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať, ale o vystúpenie obsahujú rôzne interaktívne prvky a svetelné efekty. Vyvrcholením večera bude koncert slovenskej populárnej rockovej skupiny IMT smile.

Nitrianske hviezdy

V nedeľu sa odohrá v Divadle Andreja Bagara koncertná verzia predstavenia Spomienka na Adama Šangalu. Od 20:00 sa predstaví množstvo talentov a umelcov pochádzajúcich z Nitry. Vystúpenie sa bude niesť pod názvom Galavečer nitrianskych hviezd. Máte možnosť uvidieť napríklad Kulyho z kapely Desmod, tanečnú skupinu Old School Brothers, či finalistu tohtoročnej SuperStar Itcha Pčelára. Taktiež sa predvedú tanečníci z Akadémie pohybu a umenia, kapela U.K.N.D a ďalšie mladé talenty spod Zobora.

Slávnosti prebiehajú v centre mesta na Svätoplukovom námestí, na pešej zóne a v oblasti nitrianskeho hradu. Súčasťou je i rôznorodý sprievodný program, ktorý pozostáva z prezentácií remeselníkov z celého Slovenska, z výstav, z pivných slávností, 3D street art painting a mnohého ďalšieho.

Podrobný program a bližšie informácie nájdete na stránkach mesta Nitra a to na www.nitra.sk.

Student24.sk/Mar­tina Trepáková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM