Rastislav Búgel Univerzity

Parkovanie pre študentov UKF: Univerzita zaviedla parkovacie karty!

Študenti, ktorí si budú chcieť zaparkovať svoje autá na Triede A. Hlinku, si budú musieť od UKF zakúpiť parkovaciu kartu. Rozhodlo o tom vedenie univerzity.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie pre študentov UKF: Univerzita zaviedla parkovacie karty!
Foto: Rastislav Búgel

Parkovanie na Triede Andreja Hlinku bolo dlhodobým problémom. Už v minulosti prišlo k spoplatneniu parkovania v odstavnom pruhu popri rieke Nitra. “V prvej etape sa prioritne riešilo parkovanie zamestnancov a doktorandov UKF v Nitre zavedením parkovacích preukazov pre zamestnancov,” informuje stránka UKF v Nitre.

V súčasnosti UKF rieši situáciu s parkovaním študentov. Vedenie univerzity preto zaviedlo parkovacie karty. Spustenie prevádzky používania parkovacích kariet na vyhradených parkoviskách prebehlo 8. októbra. Na parkoviskách UKF bolo pridané značenie “P Reservé – pre vozidlá s povolením UKF v Nitre.”

“Parkovacia karta UKF nie je prenosná, platná vždy len pre vozidlo na nej vyznačené. Parkovacia karta môže byť vystavená iba na motorové vozidlo, ktorého majiteľom je študent, resp. jeho rodičia,” informuje UKF v Nitre. Cena parkovacej karty je v sume 10 eur. Parkovacia karta bude študentovi vydaná maximálne na jednou auto. Vydávajú sa na dobu trvania štúdia.

Foto: ilustračné

Spoplatnené parkovanie
3
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM