Jaroslav Dodok Zábava

Päťdesiatka vysokoškolákov roztancovala hlavnú stanicu

V rámci akcie Flashmob KAN 2012 sa nenápadne zamiešali do davu ľudí a po údere gongu začali tancovať jednoduchú choreografiu a vytlieskavať rytmus bijúceho srdca.

Približne 50 vysokoškolákov, ktorí sú združení v Kolégiu Antona Neuwirtha, dnes tlkotom srdca roztancovali tri miesta v Bratislave. V rámci akcie Flashmob KAN 2012 sa nenápadne zamiešali do davu ľudí a po údere gongu začali tancovať jednoduchú choreografiu a vytlieskavať rytmus bijúceho srdca.

„Je to akcia, ktorá má za cieľ urobiť niečo dobré a zároveň rozšíriť myšlienku, s ktorou všetci súhlasíme – Liečiť zlo láskou, ktorú vyslovil slovenský diplomat a lekár Anton Neuwirth,“ povedal organizátor Ján Tkáč, ktorý tiež v kolégiu v Ivanke pri Dunaji študuje. Akcia vznikla práve tam v rámci teambuldingového víkendu. „Všetci Neuwirthovej myšlienke veríme a myslíme si, že len takto môžeme zmeniť svet k lepšiemu,“ do­dal.

Gongom to začalo[/color][/si­ze]

Prvý gong zaznel o 14.00 h na železničnej stanici. Mladí, rozpŕchnutí medzi čakajúcimi cestujúcimi, stuhli. Ani jeden z nich sa nesmel pohnúť, kým nepočuli bubon. Napodobňoval tlkot srdca. Postupne sa každý z nich k rytmusu bubna pridával, búchal si do hrude a tlieskal. //„Prišlo okolo 50 ľudí, ktorých nie všetkých poznáme, lebo sme ich pozvali aj cez Facebook,“ //okomentoval počet zapojených ľudí Tkáč.

Pridali sa aj okoloidúci[/co­lor][/size]

Po hodine sa mladí presunuli na Hlavné námestie. Choreografiu zopakovali. Niektorí okoloidúci i turisti sa k mladým pridali, iným bolo vidieť úsmev na tvárach. Misia už splnila svoj účel. Po skončení „vystúpenia“ sa mladí zamiešali do davu a rozdávali lízatká s logom akcie. Aj srdce nalepené na cukrovinke odkazovalo: Liečme zlo láskou. Posledný tanec predviedli študenti na námestí pri Eurovei.

Ďalšou kuriozitou bol rekordný čas príprav. Celý projekt trvá 48 hodín, teda od piatka do nedele a jednou zo snáh je dostať akciu do pozornosti médií, aby si odkaz „liečiť zlo láskou“ všimli tisícky ľudí na Slovensku.

Podujatie je tiež sprevádzané medzinárodnou kampaňou na sociálnej sieti Facebook. Na internetovej stránke udalosti sú pozvaní všetci, aby sa odfotili na rôznych miestach sveta s logom Flashmobu a na sieťach ho zdieľali.** „Preložili sme náš text do angličtiny a logo rozšírili asi do 15 krajín sveta. Na facebooku sú dnes fotky loga z čínskeho múru, pri Eiffelovovej veži či z južnej Afriky,“ **dodal organizátor.

student24/tasr ilustračné foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM