Jaroslav Dodok Šport

Peter Sagan skončil v druhej etape štvrtý

WEBNOVINY - Koncovku druhej etapy ovplyvnil hromadný pád 1,7 km pred cieľovou páskou, ktorý rozdelil pelotón na dve skupiny.Víťazom štvrtkovej druhej etapy na cyklistických pretekoch ProTour Tirreno - Adriatico sa stal úradujúci majster sveta Brit Ma

Na druhej priečke v etape, ktorá merala 230 km a viedla zo San Vincenza do Indicatore, skončil Španiel Óscar Freire vo farbách tímu Kaťuša a tretiu pozíciu obsadil Američan Tyler Farrar.

Na vynikajúcom štvrtom mieste skončil Slovák Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale. O poradí vo štvrtkovej etape sa rozhodovalo v záverečnom špurte, ktorý najlepšie zvládol fenomenálny Cavendish. Brit nastúpil približne sto metrov pred cieľom a tradične nedal šancu svojim súperom. Sagan útočil zo šiesteho miesta a len tesne mu ušla pozícia na stupni víťazov.

Koncovku 2. etapy ovplyvnil hromadný pád 1,7 km pred cieľovou páskou, ktorý rozdelil pelotón na dve skupiny. "Dnes bola druhá najdlhšia etapa, počasie žičilo, bolo pekné slnečné. Už na začiatku ušla talianska dvojica Caccia (Farnese) a Pirazzi (Colnago), ktorí mali 60 kilometrov pred cieľom náskok vyše štyroch minút. Pelotón sa orientoval podľa nich, takže sa išlo pomaly a bolo to pre mňa dosť nudné.

Asi 15 km pred cieľom sme ich pohltili a tempo sa dvojnásobne zrýchlilo. Desať kilometrov na kopci sa pelotón trochu natiahol, ale potom znova ako harmonika stiahol. Posledný úsek bol dolu z kopca, zaregistroval som viacero nebezpečných pádov a záverečné metre som si robil pozíciu na špurt. Trochu ma zovreli, potom som aj zaváhal a napokon bola z toho štvrtá priečka. Škrie ma to, pretože som mal dnes na viac a chcel som stáť na stupni. Žiaľ, chýbalo mi aj šťastie. Pokúsim sa to vynahradiť v ďalších etapách," uviedol 22-ročný slovenský cyklista pre svoju oficiálnu internetovú stránku www.saganpeter.com.

Vo štvrtkovej etape jazdci absolvovali aj dve vrchárske a dve šprintérske prémie. Na podujatí štartuje aj ďalší Slovák – Peter Velits. Jazdec tímu Omega Pharma – Quickstep skončil v 2. etape na 94. pozícii, celkovo sa posunul na 83. priečku. Saganovi patrí v celkovom hodnotení 88. miesto. V piatok je na programe 3. etapa, ktorá povedie z Indicatore do Terni a bude merať 178 km.

Foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM