Jaroslav Dodok Životný štýl

Po príjemnom víkende udrú horúčavy, bude 37 stupňov

V pondelok zasiahnu celé územie Slovenska vysoké teploty miestami až do 37 stupňov Celzia. Meteorológovia vydali pred vysokými teplotami výstrahu druhého stupňa.

Ten platí pre západ Slovenska a niektoré okresy južného Slovenska od obeda až do večerných hodín. **„Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ **varuje SHMÚ na svojej webovej stránke.

Výstraha prvého stupňa platí pre zvyšok krajiny, teploty sa tu v pondelok môžu vyšplhať až na 35 °C, v okresoch severného Slovenska na 32 °C.„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozorňuje ďalej SHMÚ.

[blockquote]##Ví­kend bude slnečný a teplý[/size][/co­lor] Na Slovákov čaká v treťom augustovom víkende slnečné a horúce počasie.

Sobota: V sobotu ovplyvňuje počasie nad územím Slovenska tlaková výš.Najvyššia denná teplota dosiahne 26 až 31 stupňov Celzia. Na severe sa ručička teplomeru zastaví na 22 až 26 stupňov. Meteorológovia hlásia na horách vo výške 1500 metrov 16-stupňové teploty.

Vysoké teploty schladí severný vietor s rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu. Na južnom Slovensku hlásia bezvetrie alebo slabý vietor. Noc bude jasná až polojasná. Teplota klesne na 16 až 9 stupňov Celzia.

Nedeľa: V nedeľu začne prúdiť na naše územie od západu teplý vzduch. Denné teploty vystúpia na 25 až 32 stupňov. Bude jasno až polojasno, na severe a východe prevažne polooblačno. V noci teplota klesne na 16 až 11 stupňov.[/bloc­kquote]

Tipy ako sa osviežiť[/color]

Ovocná dreň Vaše obľúbené ovocie poriadne umyjeme, nakrájame na kúsky a rozmixujeme na hrubšiu drť. Podľa chuti pridáme cukor poprípade kvapku citrónovej šťavy. Dáme do nádoby a necháme zamraziť. Na tejto mňamke veru nemáte čo pokaziť.

Mätový ľadový čaj

  • vrecúška zeleného čaju
  • lístky čerstvej mäty
  • citrónová šťava
  • listy levandule

Jahodový sen

  • na menšie kúsky pokrájané jahody
  • lístky bazalky

Jednotlivé ingrediencie stačí zaliať vodou a nechať aspoň hodinku odstáť, aby sa prepojili chute. Ak túžite po výraznejšom gurmánskom zážitku, tak ich jednoducho poriadne pomačkajte a premiešajte. Za krátky čas tak máte osviežujúci čaj.

student24/webnoviny foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM